Як не старався Парубій, нардепи не змогли підвищити собі зарплати

Для прийняття постанови №5573 "Про фінансове забезпечення діяльності Верховної Ради", проектом якої пропонувалося встановити для народних обранців посадовий оклад у розмірі 36 тис. грн., забракло голосів.

Депутати не змогли підняти собі зарплату. Фото: 112 Україна.

Верховна Рада України на ранковому засіданні 17 січня не змогла прийняти проект постанови №5573 "Про фінансове забезпечення діяльності Верховної Ради", повідомляють Патріоти України з посиланням на ГОРДОН.

Депутати не підтримали жодної пропозиції спікера Андрія Парубія. Зокрема, він пропонував відправити проект постанови на доопрацювання або прийняти документ без статей, якими підвищуються зарплати.

Таким чином, проект постанови вважається відхиленим.

Проект був включений до порядку денного сьогоднішнього засідання і припускав, серед іншого, підвищення депутатських зарплат до 25-31 тис. грн.

В кінці минулого року парламент вже підвищував зарплати нардепів. Так, 20 жовтня Верховна Рада прийняла в першому читанні проект держбюджету на 2017 рік. Прийнятий документ встановлював оклад депутата Верховної Ради на рівні 25 мінімальних зарплат (36 тис. грн). Однак через суспільний резонанс це рішення було скасовано.

"Гуси" вищипали "Репейник": ГУР показало, як його бійці знищення новітньої антидронової РЛС окупантів

неділя, 28 квітень 2024, 17:28

Головне управління розвідки Міноборони України повідомило про знищення новітньої російської антидронової РЛС Репейник. "Операцію провели бійці групи Гуси 9 спільно з підрозділом активних дій ГУР МО України. Переносну РЛС "рєпєйнік" росіяни почали поста...

Без зайвої "реклами": Італія долучилася до постачань Україні ракет Storm Shadow - ЗМІ

неділя, 28 квітень 2024, 17:14

Італія долучилася постачання ракет Україні. Йдеться про ракети SCALP EG/Storm Shadow. Про це міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шеппс повідомив в інтерв’ю The Times. “Я вважаю, що Storm Shadow була надзвичайною зброєю. Велика Британія, Франц...