Якщо не буде згоди: Нідерланди можуть не підписати Угоду про асоціацію України з Євросоюзом - Марк Рютте

Нідерланди не підпишуть договір, якщо на рівні переговорів у Європі і політичних партій в самій країні не буде досягнуто згоди. Однак прем'єр-міністр сподівається, що ситуація не зайде так далеко.

Марк Рютте. Фото:infokava.com

Нідерланди можуть не підписати Угоду про асоціацію України з Євросоюзом, заявив прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте під час зустрічі з парламентаріями країн-членів ЄС в Гаазі. Про це повідомляє голландське видання NOS, інформують Патріоти України.

"Референдум завершився з катастрофічним результатом", - сказав Рютте в ході зустрічі.

Голландський прем'єр заявив, що все ще можливо, що Нідерланди не підпишуть договір, якщо на рівні переговорів в Європі і політичних партій в самій країні не буде досягнуто згоди.

Однак Рютте сподівається, що ситуація не зайде так далеко. Крім того, він заявив, що в категоричній формі виступає проти проведення референдумів. "І я повністю проти референдумів щодо багатосторонніх угод, тому що це не має ніякого сенсу", - додав він.

Уряд Нідерландів досі не прокоментувало результати референдуму щодо ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС. Очікується, що це трапиться після референдуму в Британії про вихід з ЄС, який пройде 23 червня.

Як відомо, парламент Нідерландів завершив процедуру ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС ще в липні 2015 року. Однак у вересні в Нідерландах зібрали необхідну кількість підписів - понад 450 тис. - для проведення консультативного референдуму про ратифікацію угоди.

6 квітня в Нідерландах проходив референдум щодо угоди. Як повідомили голландські ЗМІ, більшість громадян Нідерландів висловилися проти його ратифікації.

"Зуміли знайти слабкі місця": У ЗСУ підтвердили просування росіян на Авдіївському напрямку

неділя, 28 квітень 2024, 18:05

У ЗСУ підтвердили, що російська війська при хронічній нестачі боєприпасів у Силах оборони просунутися на кілька кілометрів на Авдіївському напрямку. Де саме - не повідомили. Про це розповів голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в ...

Чому Путін намагається захопити невелике місто: У NYT розповіли, яке значення має Часів Яр

неділя, 28 квітень 2024, 17:56

Окупанти практично кинули всі свої сили на захоплення міста, що знаходиться на вершині пагорба, - Часового Яру. У Кремлі не зважають на кількість ліквідованих солдатів і знищену військову техніку. Путін планує захопити місто до того, як на фронт прибуд...