"Якщо провину Павловського буде доведено, я готовий піти у відставку у будь-який час" - міністр оборони

Степан Полторак також погодився, що на ньому теж лежатиме відповідальність, якщо провину його заступника доведуть.

Степан Полторак. Фото:Апостроф

Міністр оборони України Степан Полторак заявив 12 жовтня журналістам, що готовий піти у відставку, якщо буде доведено провину його заступника Ігоря Павловського, якого підозрюють у розтраті під час закупівлі палива. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Гордон.

"Я готовий, готовий у будь-який час", – сказав він.

Полторак погодився із журналістом, який сказав, що на ньому теж лежатиме відповідальність, якщо провину Павловського доведуть.

Як відомо, учора НАБУ затримало заступника глави Міноборони і керівника департаменту за підозрою в розтраті 149 млн грн під час закупівлі палива. Досудове розслідування детективи почали у вересні 2016 року.

Громадське повідомило, що мова йде про директора департаменту держзакупівель МОУ Володимира Гулєвича і заступника міністра Павловського.

Пізніше голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький повідомив про затримання ще двох фігурантів. 12 жовтня Солом'янський суд мав обрати їм запобіжний захід. За даними INSIDER, у справі фігурує шестеро чиновників Міноборони.

НАБУ повідомило сьогодні, що оголосило про підозру чотирьом чиновникам Міноборони: заступнику глави відомства, директору департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів, співробітнику одного з відділів цього департаменту і співробітнику департаменту внутрішнього аудиту.

За інформацією "Цензор.НЕТ", окрім Павловського і Гулєвича, у справі фігурують начальник відділу організації постачання пально-мастильних матеріалів департаменту закупівель Борис Малиш, співробітник внутрішнього аудиту МОУ Ігор Шемовньов, комерційний директор групи компаній "Трейд Коммодіті" Володимир Гарькавий і засновник компанії "Трейд Коммодіті" Вадим Майко.

Нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко розповів, що кримінальна справа пов'язана з компанією "Трейд Коммодіті", до якої має стосунок бізнесмен Андрій Адамовський. За словами парламентарія, Адамовський є партнером нардепа від БПП Олександра Грановського. Останній заперечує причетність до компанії.

За інформацією "Українських новин", посадові особи "Трейд Коммодіті", які фігурують у справі, утекли.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...