Європейський суд з прав людини визнав, що заручників в школі Беслана вбив спецназ, а не терористи

ЄСПЛ з 2007 року розглядає скаргу 477 потерпілих і родичів загиблих в школі №1 Беслана у вересні 2004 року.

Захоплення школи в Беслані Фото: Global Look Press.

Європейський суд з прав людини в Страсбурзі прийняв рішення про правильність майже всіх основних пунктів скарги по Бесланскій трагедії, передають Патріоти України посиланням на Нескучные новости.

Таким чином, ЄСПЛ визнав високо доказовим основний аргумент бесланської скарги: стосовно використання російським спецназом гранатометів і вогнеметів в процесі штурму школи № 1 і про фактори перших вибухів в переповненому заручниками спортзалі.

Суд визнав, що не існує вагомих доказів того, що школу підірвали терористи. При цьому є докази, що дані вибухи сталися через обстріл школи спецназом РФ. За висновком суду, російський уряд не зміг чітко спростувати цю позицію.

Відзначимо, основні питання заявників - Чи всі зробила держава для запобігання теракту? Чи все зробила держава для мінімізації втрат серед заручників? Чи все зробила держава для об'єктивного розслідування причин трагедії і, головне, загибелі людей?

Нагадаємо, у 2007 році в ЄСПЛ з проханням про проведення об'єктивного розслідування за обставинами теракту і загибелі заручників звернулися 477 постраждалих і родичів загиблих в школі №1 у вересні 2004 року.

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...