Кабмін ввів надзвичайний стан в енергетичній сфері

Введення надзвичайного стану в енергетичній сфері викликано блокадою постачання вугілля з ОРДЛО.

Уряд запровадив надзвичайний стан в енергетиці. Фото: ТСН.

Кабінет міністрів України підтримав постанову про запровадження надзвичайного стану в енергетиці України через блокаду на Донбасі. Відповідне рішення було прийнято на екстреному засідані Кабміну, передають Патріоти України з посиланням на Еспресо.TV.

"Проблема створена абсолютно штучно, внаслідок перекриття колій в АТО сьогодні заблоковано постачання українського вугілля, бо воно добувається із українських надр, до ТЕЦ і ТЕРЦ, які виробляють електроенергію і тепло", - сказав Гройсман.

За його словами, такі перекриття можуть привезти до відключення електроенергії, і тепла по Україні.

"Такі дії є абсолютно неприпустимі, постачання необхідного вугілля має бути розблоковано. Для цього ми і зібрали уряд, щоб прийняти рішення про запровадження надзвичайних заходів в енергетичній системі нашої країни. Цей дифіцит вугілля створено абсолютно штучно", - сказав прем'єр.

"Блокада сьогодні це злочин, саме в частині вугілля, все інше я не беруся судити", - додав Гройсман.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...