Черкащину спіткав "Армагедон": Обласний центр, ряд міст та сіл більше доби без світла, мобільного зв'язку, водопостачання. Оголошено надзвичайний стан

У зв'язку з цим у Черкасах створено штаб з надзвичайної ситуації, який повинен забезпечити підвезення води у різні частини міста.

Ілюстрація:zmi.ck.ua

Через нічні снігопади та погіршення погодних умов станом на 6 ранку 19 грудня у Черкаській області повністю знеструмлені 153 населені пункти, частково без світла 11 населених пунктів. Про це повідомляє прес-служба ПАТ "Черкасиобленерго", передають Патріоти України.

Знеструмлені 3 лінії електропередач 110 кВ, 4 підстанції 110 кВ, 12 ліній 35 кВ, 16 підстанцій 35 кВ, 128 ліній 10 кВ та 1344 трансформаторні підстанції 10/0,4 кВ.

Від негоди постраждало 13 районів області. Найбільше відключень по Золотоніському, Черкаському, Городищенському та Смілянському районах.

Для відновлення електропостачання області наразі задіяно 82 бригади, 92 одиниці техніки та 305 працівників ПАТ «Черкасиобленерго».

У Черкасах й досі не вдалося відновити електропостачання до насосної станції, тож місто й надалі лишається без водопостачання. Коли вдасться відремонтувати - енергетики сказати не можуть.

Як повідомляють у РЕМ, лінію обійшли вже повністю, знайдено ще чотири пошкодження. Щоб продовжувати ремонт у темну пору доби, відбувається залучення освітлювальної техніки.

Разом з тим у водоканалі зазначають, що протриматися можуть максимум 2,5 години. Далі – насосний агрегат зупиняється.

- Якщо зупиняємо, то вода автоматично стікає з усіх водоводів. І водопроводи будуть абсолютно пусті, - каже керівник Кп "Черкасиводоканал" Сергій Овчаренко. - Щоб потім відновити водопостачання, потрібна мінімум доба після того, як подадуть напругу.

Водночас у водоканалі зауважують, що в такій ситуації напір води зникне навіть у тих кількох районах, де був до цього, зокрема, у мікрорайоні Митниця.

У п'ятницю, 19 січня, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій оголосила в Черкасах режим НС.

Причиною цього став сніг, який призвів до повторної аварії на електромережах, через що "окремі райони міста залишилися без водопостачання", передає Прочерк.

Як повідомляється, зараз водопровід працює в аварійному режимі, у якому може протриматися ще кілька годин.

У зв'язку з цим у Черкасах створено штаб з надзвичайної ситуації, який повинен забезпечити підвезення води у різні частини міста.

"Тільки на високовольтній лінії електропередач в районі села Сокирна знову сталася аварія, водозабір знову обезточений. Аварійні бригади обленерго намагаються усунути аварію, прошу всіх громадян з розумінням поставитися до ситуації", - написав на своїй сторінці в Facebook міський голова Черкас Анатолій Бондаренко.

Міський голова попросив батьків по можливості не вести дітей в дитсадки.

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...