Катастрофа Су-27 на Вінниччині: Стало відомо, чому зникла інформація про військового зі США

Військові правила вимагають оповістити про смерть спочатку родичів загиблого, а потім уже громадськість.

На місці падіння літака. Фото: Фейсбук.

Інформація про загибель військовослужбовця повітряних сил Національної гвардії США в результаті падіння літака Су-27 у Вінницькій області, можливо, була видалена через порушення певної процедури. Про це заявив екс-спікер Генштабу Владислав Селезньов, передають Патріоти України.

За його словами, військові правила вимагають оповістити про смерть спочатку родичів загиблого, а потім уже громадськість. "Чому спочатку було вказано, що на борту був американської пілот, а потім цю інформацію прибрали? Річ у тім, що існує певна процедура, за якою в першу чергу про загибель американського військовослужбовця повідомляють його сім'ю. Можливо, це пов'язане саме з цим, має бути виконана процедура, а вже потім поінформують суспільство", — сказав Селезньов.

На запитання журналіста, чи може загибель американського пілота під час міжнародних навчань вплинути на подальші відносини між країнами, військовий експерт відповів: "Про подальші відносини між Україною і США, то я думаю, що все в цьому контексті залежатиме від результатів слідчих дій — що стало причиною аварії".

Він зазначив, загибель військових — це страшна трагедія, проте використання військової техніки, особливо літаків, становить великий ризик для життя, і пілоти це розуміли. Також Селезньов упевнений, аварія не могла відбутися ні з вини української пілота, полковника Івана Петренка, ні через несправність самого винищувача.

"У нього дуже великий стаж льотної практики, він дуже досвідчений пілот. Тому фактор непрофесіоналізму, чи поганої підготовки льотчика слід відкидати відразу. Про стан Су-27, то в липні цього року літак був повернутий з підприємства, де він проходив планове регламентне обслуговування і ремонт. Отже, говорити про те, що літак міг бути технічно несправним, дуже важко. Крім того, в рамках навчань літаки також проходили плановий огляд", — додав екс-спікер Генштабу.

Путін намагається спіймати момент: Російська армія повільно просувається на Донбасі, - британська розвідка

вівторок, 23 квітень 2024, 16:22

Російська армія продовжує захоплювати населені пункти на Донбасі. Темпи наступу повільно, але поступово зростають, передають Патріоти України з посиланням на Міністерство оборони Великобританії Twitter. Як зазначається у зведенні, 22 квітня військове ...

"Ціль знищено": Олещук показав влучну роботу зенітників по ворожих "Шахедах"

вівторок, 23 квітень 2024, 15:52

Командувач Повітряних сил Микола Олещук подякував зенітникам Одеської бригади за ефективне знищення дронів-камікадзе противника в ніч на 23 квітня, передають Патріоти України. Пряма мова: "Дякую воїнам зенітної ракетної Одеської бригади, які у ніч на 2...