Хіти тижня. Ізраїльські ВПС знову пошили в дурні російську ППО

Ізраїльські винищувачі пролетіли в повітряному просторі Сирії та Іраку, а потім перетнули кордон з Іраном, виконавши розвідувальні місії в районах Бандар Аббас, Ісфахан і Шираз, пролетівши на великій висоті над ймовірними ядерними об'єктами.

Винищувачі F-35. Ілюстрація:Корреспондент.netСайт кувейтського видання "Аль-Джаріда" з посиланням на власне інформоване джерело повідомляє, що в березні 2018 року два ізраїльських літака п'ятого покоління F-35 провели операцію в Ірані. Про це пише news.ru, передають Патріоти України.

У публікації стверджується, що ізраїльські винищувачі пролетіли в повітряному просторі Сирії та Іраку, а потім перетнули кордон з Іраном, виконавши розвідувальні місії в районах Бандар Аббас, Ісфахан і Шираз, пролетівши на великій висоті над ймовірними ядерними об'єктами.

Згідно з опублікованою інформацією, F-35 були помічені не тільки сирійськими та іранськими радарами, але також російськими радарами в Сирії. Чи була ця операція скоординована зі Сполученими Штатами, невідомо, пише «Аль-Джаріда», згадуючи про недавні спільні американо-ізраїльських навчання «Ялівцева кобра».

Офіційні джерела в Ізраїлі не коментують цю публікацію.

Кувейтська «Аль-Джаріда» часто публікує інформацію про дії ЦАХАЛу, яка не отримує офіційного підтвердження. Арабські і іранські ЗМІ неодноразово звинувачували це видання у співпраці з ізраїльською владою. Повідомлення про першу операцію ізраїльських F-35 в Ірані вже широко цитується в інших арабомовних виданнях і соціальних мережах.

15 березня ізраїльський портал Walla з посиланням на армійські джерела повідомляв, що новий літак F-35 «Адір» взяв участь в першій бойової операції. Подробиці цієї операції не розголошувалися.

При цьому в командуванні військово-повітряними силами ЦАХАЛа підкреслювали, що застосування F-35 для виконання бойових завдань значно збільшують операційні можливості ізраїльської військової авіації.

Раніше зарубіжні ЗМІ повідомляли про те, що F-35 «Адір», можливо, брав участь в одній або декількох операціях в Сирії. Однак офіційних коментарів з цього приводу не було.

6 грудня 2017 року командування ЦАХАЛу оголосило про початкові експлуатаційні можливості першої ескадрильї винищувачів п'ятого покоління F-35 «Адір» в Ізраїлі і готовніть цієї ескадрильї до оперативного використання. Процес підготовки цих літаків і навчання льотчиків і наземного персоналу зайняв близько року після того, як перші F-35 були доставлені в Ізраїль.

На поточний момент в Ізраїль прибули дев'ять таких літаків, зазначає прес-служба ЦАХАЛу. Протягом 2018 року очікується прибуття ще дев'яти винищувачів. Поставки перших 33 літаків завершаться в 2021 році.

У серпні 2017 року делегація міністерства оборони Ізраїлю завершила переговори про придбання в США ще 17 літаків F-35. Йдеться про другу частину угоди, в рамках якої Ізраїль придбав у США 50 винищувачів F-35. Відповідно до підписаної угоди, всі літаки надійдуть в Ізраїль до 2024 року. Таким чином, у ВПС ЦАХАЛа будуть сформовані дві повні ескадрильї по 25 літаків у кожній.

Командування ізраїльської армії підкреслює, що ЦАХАЛ став першою армією за межами США, на озброєння якої надійшли винищувачі F-35.

Літаки F-35 п'ятого покоління також називаються Joint Strike Fighter і бувають трьох модифікацій: А - для стандартного зльоту і посадки, B - для короткого зльоту і вертикальної посадки, а також C - для зльоту з авіаносця і посадки на палубу. Всі 50 літаків, закуплені міністерством оборони для ВПС, є модифікацією A, проте вони володіють унікальними можливостями і на них встановлені сучасні ізраїльські системи озброєння.

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...

Там якраз стояв потяг із пасажирами: Окупанти вдарили ракетою по залізничному вокзалу в Балаклії

четвер, 25 квітень 2024, 19:14

У четвер 25 квітня російські окупанти обстріляли місто Балаклія в Ізюмському районі. Вибухи почали лунати о 16:47. За інформацією начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, ворог поцілив по території біля залізничного во...