Хіти тижня. Колишній глава міліції Луганщини розповів, як Єфремов збирав бойовиків та готував "референдум" (відео)

За словами Володимира Гуславського, "регіонал" був безпосередньо пов'язаний з діяльністю проросійської "Луганської гвардії".

Олександр Єфремов. Фото: Кореспондент.

У Старобільському суді під час розгляду справи голови Партії регіонів у 2010-2014 роках Олександра Єфремова допитали генерала Володимира Гуславського, який на початку 2014 року керував Луганською обласною міліцією. Про це повідомляє телекомпанія ЛОТ, передають Патріоти України.

Гуславський переконаний - в захопленні адміністративних приміщень ключову роль грала проросійська організація "Луганська гвардія", якою керував Олександр Харитонов. Намет "гвардії" тоді стояв біля будівлі обласної адміністрації.

За словами Гуславського, Єфремов був безпосередньо пов'язаний з діяльністю "гвардії". "Житло для цієї організації було надато за вказівкою Олександра Сергійовича (Єфремова - ред.)", - заявив він.

Згадав генерал і телефонну розмову з Єфремовим після затримання в Луганську проросійського політика Арсена Клінчаєва. "Мені зателефонував Олександр Сергійович Єфремов. Був збудженим, у YouTube вже було виставлено затримання Клінчаєва: "Я направив його тобі на перемовини, а ви його затримали. Депутати обласної ради зберуть підписи щодо твого усунення. І що ти будеш робити, коли я проведу референдум? Чим ми займатимешся потім? Як ти виглядатимеш потім?", - навів слова "регіонала" Гуславський.

На основі цих свідчень керівника міліції суд прийняв рішення про допит додаткового свідка, який може підтвердити свідчення Гуславського. Також заплановано і повторний одночасний допит головного міліціонера, колишнього начальника облуправління СБУ та його заступника.

"Ворог стогне від роботи артилерії ЗСУ": Братчук розповів про український плацдарм у Кринках

четвер, 25 квітень 2024, 14:30

Речник Української добровольчої армії Південь Сергій Братчук зазначив, що українські морські піхотинці мужньо тримають плацдарм на лівобережжі Дніпра. Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни кожного дня нама...

Відчувається, що в росіян уже теж не вистачає боєприпасів: У ЗСУ розповіли про ситуацію біля Часового Яру

четвер, 25 квітень 2024, 14:23

Військовослужбовець ЗСУ, політолог Кирило Сазонов зазначив, що росіяни знищують і випалюють Часів Яр Про це він сказав в етері телеканалу "Еспресо", передають Патріоти України. "Росіяни вже два-три тижні дуже щільно лізуть. Вночі знову ворог використов...