Хіти тижня. Привиди Вагнера десь поряд: Американські солдати в Сирії зустріли вояків Путіна вогнем

Постріли були демонстративними, але росіяни швидко зрозуміли, хто на цій території головний.

На базі "Ат-Танф". Фото: Военное обозрение.

Війська Росії передумали наближатися до військової бази армії США в Сирії, коли американські солдати відкрили демонстративний вогонь. Про це пише Business Insider, додаючи, що Пентагон, Центральний штаб і командування американської операції у Сирії підтвердили, що Росія тепер тримається подалі від зони деескалації поблизу бази «Ат-Танф», яку зайняли американські морські піхотинці, передають Патріоти України.

Раніше російська сторона разом з армією Сирії повідомляли американським військовим, що збираються вторгнутися в зону під контролем США нібито для боротьби з терористами. Такі пориви російська і сирійська сторони робили спочатку першого, а потім шостого вересня. Росія, зокрема, звинувачувала США і її коаліцію у захисті бойовиків. Після російських погроз американські морські піхотинці відкрили демонстраційний вогонь поблизу «Ат-Танф», щоб показати російським солдатам, що їхня допомога Америці не потрібна.

«США не прагнуть вступати в сутичку з росіянами, урядом Сирії чи будь-якими іншими групами, які надають підтримку владі Сирії у громадянській війні. Також США без вагань застосують необхідну і пропорційну силу, щоб захистити своїх військових, а також військових коаліції і партнерів, що ми і продемонстрували», - заявив прес-секретар Центрального штабу США підполковник Ерл Браун.

Він також наголосив, що США не потрібна допомога у війні проти «Ісламської держави» у зоні деескалації біля бази «Аль-Анф» у провінції Хомс. «І ми радимо росіянам добре це засвоїти», - сказав Браун. Впродовж майже двох тижнів після демонстративного вогню американців ні Росія, ні її підопічний режим у Дамаску не зазіхали на те, щоб їхні війська наблизилися до зони під контролем армії США.

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 20 квітня

субота, 20 квітень 2024, 9:15

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.04.24 орієнтовно склали:

"Власне, ми бачили це": Експерт оцінив, коли окупанти можуть влаштувати новий наступ на Україну

субота, 20 квітень 2024, 8:57

Російська окупаційна армія найближчими місяцями намагатиметься здійснити нову хвилю наступу на Україну. До середини літа для путінських загарбників це буде єдина можлива ймовірність чогось досягти на полі бою, передають Патріоти України. У Кремлі посп...