Хіти тижня. "Те, що сьогодні Путін погрожує всьому світу і може анексувати Крим, є заслугою адміністрації Джорджа Буша - старшого", - Бєлковський

На думку політолога, команда 41-го президента США намагалася запобігти розпаду СРСР.

Джордж Буш-старший. Ілюстрація:irishtimes

Політика адміністрації 41-го президента США Джорджа Буша - старшого призвела до зміцнення статусу Росії на світовій арені після розпаду СРСР. Про це заявив російський політолог Станіслав Бєлковський, передають Патріоти України з посиланням на Гордон.

Політолог не вважає, що США прагнули розвалу Радянського Cоюзу,.

"В кінці 80-х років республіканська адміністрація Буша - старшого намагалася врятувати СРСР. Ми пам'ятаємо візит Джорджа Буша до Києва, де американський президент вмовляв українських політиків: ні в якому разі не ставити питання про вихід зі складу Радянського Союзу і протистояти радикальному націоналізму", - нагадав Бєлковський.

На думку експерта, США планували послабити СРСР і "позбавити його статусу наддержави, але не знищити".

"США прекрасно розуміли, що розпад принесе багато нових проблем", - пояснив Бєлковський.

Політолог стверджує, що "саме завдяки Сполученим Штатам Росія отримала ексклюзив на ядерну зброю колишнього СРСР". Також РФ "успадкувала крісло постійного члена Ради Безпеки ООН, що теж було не очевидним".

"Тобто те, що сьогодні Путін погрожує всьому світу і може анексувати Крим, - це, за великим рахунком, заслуга адміністрації Джорджа Буша - старшого", - заявив Бєлковський.

"Антиамериканські ескапади" нинішнього Кремля політолог називає "проявом крайньої невдячності". Бєлковський вважає, що зараз влада США також не бажає розпаду Російської Федерації.

"США зацікавлені, щоб РФ не заважала їм правити світом і не влаштовувала кривавих ексцесів, типу кримського і донецького", - додав він.

Як відомо, Джордж Буш - старший займав пост президента США в 1989-1993 роках. Він є найстарішим з нині живих американських президентів.

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...