Хіти тижня. "Тимошенко на міжнародних конференціях кардинально відрізняється від Тимошенко на українських мітингах і зустрічах з потенційними виборцями", - Портников

Слова і обіцянки Юлії Володимирівни - це не слова, а музика, мелодія дудочки досвідченого щуролова. Але щуролов-політик не топить щурів, він ними в разі успіху управляє.

Юлія Тимошенко. Фото: скріншот з відео.

"Коли колеги дивуються з того, що «Тимошенко на експорт», Тимошенко на міжнародних конференціях кардинально відрізняється від Тимошенко на українських мітингах і зустрічах з потенційними виборцями, мені залишається тільки дивуватися цьому подиву. Тимошенко - професійний політик з величезним стажем. І вона - інтуїтивний політик. В Україні вона працює з тим електоратом, який у неї є. Вона намагається «зловити» цей електорат на емоцію, яка повинна закарбуватися у свідомості і змусити за неї проголосувати. Слова і обіцянки Тимошенко - це не слова, а музика, мелодія дудочки досвідченого щуролова. Але щуролов-політик не топить щурів, він ними в разі успіху управляє", - пише оглядач Віталій Портников на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

«Імпортні» виступи Тимошенко переконують, що вона прекрасно розуміє, що відбувається в країні і навколо неї. Її головна мета - це не зміна політики, це зміна фігури в кабінеті президента. Тому що політику змінити практично неможливо - якщо тільки не захотіти просто здатися Росії. І то не факт, що у Путіна будуть гроші на прокорм переможених. Гроші в будь-якому випадку доведеться брати у тих, хто вимагає реформ, боротьби з корупцією та інших неприємних для української еліти і суспільства речей. Але поки Україна позичає гроші і віддає борги, міняти її політичний курс нікому.

При цьому будь-якому президенту України доведеться думати про утримувачі і противаги, баланс сил та інші далекі від інтересів виборця дрібниці. А це означає, що доведеться домовлятися з господарями промисловості і Ахметов, наприклад, буде грати в цих домовленостях не меншу, а то й більшу роль, ніж зараз. Прагматизм Тимошенко - не секрет, вона літала до Донецьку до Ахметова ще 2004 року і в разі перемоги зробить все для забезпечення балансу.

Тимошенко є схожою на Порошенка ще й в тому, що на момент обрання главою держави у Порошенка не було ані партії, ані команди, все це створювалося буквально з чистого аркуша. Тому найближче оточення Порошенка складається нерідко з випадкових людей, однак сама вертикаль влади - результат широкого внутрішньоелітного консенсусу. Власне людей Порошенко в цій еліті дуже небагато тому, що їх немає фізично.

Тимошенко формально має і партію, і структури, однак після розколу 2014 року це лише тінь колишньої кадрової лінійки. У разі перемоги Тимошенко її найближче оточення також буде складатися з випадкових людей, проте вертикаль влади знову стане результатом широкого консенсусу. Простіше кажучи - це будуть ті ж люди, зміни еліти не відбудеться, вона лише очиститься від якоїсь кількості випадкових людей, які спробували до неї інтегруватися після Майдану.

Саме тому потрібно не дивуватися виступам Тимошенко за кордоном, а розуміти, що вибір президента буде не стільки вибором зміни або продовження курсу, скільки вибором особистості, яка має продовжити курс, за яким країна - частково не з своєї власної волі, а через агресію Росії і під тиском Заходу - йде з 2014 року. Зрозуміло, що при цьому буде певна кількість виборців, яке проголосує за преференції, яка чує звук дудочки щуролова. Але ілюзіям цих людей не збутися".

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...

"Членство України в НАТО корисне тільки для Третьої світової війни": Фіцо зробив чергову скандальну заяву

вівторок, 16 квітень 2024, 20:53

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо вважає, що членство України в НАТО «може спровокувати глобальний конфлікт». Про це повідомляє Kresy, передають Патріоти України. При цьому Фіцо припустив «перспективу пошуку примирення з Росією після війни». «Післ...