Хіти тижня. У Держприкордонслужбі повідомили про конфлікт, який виник на морі між українськими та російськими прикордонниками (фото)

​Українські прикордонники під час патрулювання на морі наблизились до окупованої Росією бурової установки у вітчизняній економічній зоні.

Фото:dpsu.gov.ua

На зустріч відразу висунулися кораблі ЧФ РФ та Берегової охорони Прикордонної Служби ФСБ РФ. Про це інформує прес-центр Держприкордонслужби, зазначають Патріоти України.

"Під час планового патрулювання корабель "Миколаїв" паралельно із прикордонним літаком "Diamond" в черговий раз зафіксували факти, що підтверджують незаконну діяльність РФ у морській економічній зоні України. Самопідйомну бурову установку "Петро Годованець", яка була незаконно захоплена у 2014 році та пізніше перейменована окупаційною владою у "Крим-2", перемістили з Голіцинського до Штормового газоконденсатного родовища", – йдеться у повідомленні.

У відомстві зазначають, що тільки-но українські патрульні наблизились до району родовищ, як на зустріч висунулися кораблі ЧФ РФ та Берегової охорони Прикордонної Служби ФСБ РФ.

"У радіоперемовинах вони запитали наш корабель про мету знаходження в "економічній зоні Росії". Отримавши відповідь, що корабель Морської охорони Державної прикордонної служби України перебуває на службі в морській економічній зоні України, зауважили, що не мають більше питань," – додають прикордонники.

За їхніми словами, зібрані докази протиправних дій Росії на морі відправлять до Військової прокуратури, прокуратури АР Крим, СБУ, а також проінформують щодо них ПАТ "ДАТ Чорноморнафтогаз".

Без зайвої "реклами": Італія долучилася до постачань Україні ракет Storm Shadow - ЗМІ

неділя, 28 квітень 2024, 17:14

Італія долучилася постачання ракет Україні. Йдеться про ракети SCALP EG/Storm Shadow. Про це міністр оборони Сполученого Королівства Грант Шеппс повідомив в інтерв’ю The Times. “Я вважаю, що Storm Shadow була надзвичайною зброєю. Велика Британія, Франц...

"Виступаю за відкриття цієї дискусії": Макрон запропонував ідею використання французьких ядерних боєголовок для захисту ЄС від Росії

неділя, 28 квітень 2024, 16:53

Президент Франції Емманюель Макрон заявив, що готовий обговорити використання французьких ядерних боєголовок для захисту Європи від загроз з боку Росії. Про це повідомляє Politico, передають Патріоти України. "Я виступаю за відкриття цієї дискусії, яка...