Хіти тижня. "У РФ немає такої можливості": Лукашенко зробив несподівану заяву щодо об’єднання із Росією

Президент Білорусі підкреслив, що навіть мови про жодне об’єднання із сусідньою державою не йдеться.

Олександр Лукашенко. Фото: TUT.by.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко стверджує, що розмови про об'єднання Білорусі з Росією "дурні і притягнуті за вуха". Білоруський лідер рекомендує заспокоїтися та розвивати союз лише на рівноправній основі. Про це повідомляє портал БЕЛТА, передають Патріоти України.

Лукашенко зазначив, що зараз є багато розмов серед білорусів і росіян про об'єднання двох країн, а також про автокефалію білоруської церкви.

Лідер Білорусі назвав ці розмови «дурними та притягнутими за вуха для обговорення». Президент Білорусі підкреслив, що мови про жодне об’єднання з Росією не йдеться. "Ми з президентом Росії однозначно визначили, що сьогодні на порядку денному такого питання немає – про об'єднання", – додав Лукашенко.

Лукашенко пригадав, що раніше Білорусь і Росія підписали договір про створення Союзної держави і розвивали свої взаємини відповідно до нього. За його словами, тоді Путін відмовився прийняти конституцію Союзної держави. Там нібито мали бути прописані і органи управління, і органи влади, і єдина валюта та політика.

"Я це нагадав президенту Росії, він сказав: "Так, так і було". Постає питання: що будемо робити з союзним договором? Треба сідати за стіл і дивитися, що ми разом можемо сьогодні згідно з договором вирішити, на що ми разом можемо без всякого тиску піти", – зазначив Лукашенко.

Він наголосив, що союз Білорусі і Росії може розвиватися тільки на рівноправній основі. На крок об’єднання, на думку білоруського лідера, не може піти і Росія. Лукашенко каже, що Путін це йому підтвердив.

"Немає такої можливості у Росії, з огляду на наслідки всього, на це піти. Тому треба заспокоїтися і припинити ці розмови, що хтось когось нахилив або нахиляє. Тут ніхто нікого не нахилить", – стверджує він.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...