Хіти тижня. "Вони забули, як у 39-му ділили Польщу": В'ятрович розповів, навіщо полякам образ "бандерівської України"

На жаль, сценарій дружби Польщі і Росії дуже схожий на реальний.

Володимир В'ятрович. Фото: 112 Україна.

Останні рішення Польщі та формування образу "страшної бандерівської України" можуть бути підготовкою до перезавантаження відносин із Росією. Про це йдеться в інтерв'ю голови Українського інституту національної пам'яті Володимира В'ятровича для Радіо Свобода, передають Патріоти України.

Він наголосив, що, на жаль, сценарій дружби Польщі і Росії дуже схожий на реальний. "Але, напевно, одним із найбільш логічних пояснень, навіщо відбувається ця ескалація польсько-українських відносин і ситуації як раз із боку польських політиків, навіщо будується образ "страшної бандерівської України" - простим і вірогідним поясненням є підготовка польського населення до перезавантаження відносин із Росією", - сказав В'ятрович.

Ще одним доказом такого сценарію, вважає він, можна назвати і те, що "нинішня польська влада і той же Ярослав Качинський... вважають, що амбітна Польща не може розвинути свої можливості в ЄС". "Хоча я сподіваюся, що ці постійні заяви, що лунають із боку польських політиків про їхній неймовірно великий інтерес історією, спонукатимуть їх же згадати історію, чим закінчилася кожна спроба домовитися з Росією, поділивши Україну. Ми прекрасно розуміємо, що після Ризького договору 1921 року був 1939, коли ділили вже Польщу", - нагадав В'ятрович.

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...

Цікавий нюанс: "Викривач корупціонерів" Бахматов виявився доларовим мільйонером

четвер, 28 березень 2024, 20:27

Викривач корупції, засновник Офісу трансформації Максим Бахматов виявився доларовим мільйонером. Про це свідчить декларація, подана ним у НАЗК, за 2022 рік, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням НАЗК, у Бахматова зберігається готівкою 605 ...