Хіти тижня. "Всесильний Рамзан ще раз цілком демонстративно нагнув Росію", - Шендерович поставив діагноз "наддержаві", котру збудував Путін

Страждання мусульман у М'янмі стали для глави Чечні Рамзана Кадирова черговим приводом показати, хто в Росії господар.

У Росії досі вважають, що здобули перемогу над Чечнею, але представники влади цієї республіки на чолі з Рамзаном Кадировим установлюють свої порядки не тільки у себе, але і в Москві, зазначають Патріоти України. Про це написав у Facebook російський письменник і публіцист Віктор Шендерович, коментуючи масовий несанкціонований мітинг у столиці РФ, приводом до якого стали утиски мусульман у М'янмі.

"Прекрасна віньєтка на торті російської перемоги над Чечнею – крик "Аллах акбар!" на паралізованій Великій Нікітській, на неузгодженому тисячному мітингу, і московська ментура, яка обпісялася, судорожно телефонує нагору із питанням, що із цим робити, але там, нагорі, при слові "кадиров" теж (і вже давно) не залишається жодної людини в сухих штанях. Це вам не очкариків крутити, ремби ви наші дефективні", – ідеться у публікації.

За наказом із Москви було вбито поміркованих лідерів чеченського сепаратизму – Джохара Дудаєва і Аслана Масхадова, але адміністрація президента Володимира Путіна навряд чи здатна керувати кланом Кадирова, який прийшов до влади, уважає автор.

"Страждання через загибель мусульман у далекій М'янмі – для Кадирова, зрозуміло, тільки черговий привід показати, хто в домі господар; під командуванням Путіна, у численних самашках і ачхой-мартанах, мусульман було вбито стільки, що жодним буддистам не снилося, і жодних претензій щодо цього від Кадирова поки не чути. Утім, коли Путін згине і фінансування прикриється, цей рахунок буде виставлено нам усім у процесі стрімкого розлучення, можете навіть не сумніватися", – переконаний Шендерович.

За його словами, Чечня Кадирова може залишатися в складі Росії тільки поки в Кремлі перебуває Путін.

"Без Путіна Кадирову все одно не жити (у Російській Федерації); на цей історичний поворот у Рамзана в запасі зелений прапор ісламу й одна з найбільш боєздатних армій у регіоні. Брати по вірі не дадуть в образу, та і Росії, після всіх путінських перемог, буде в той час уже зовсім не до Чечні. Але це – прогнози, а за фактом всесильний Рамзан ще раз, і цілком демонстративно, нагнув Росію, і в якомусь сенсі – правильно зробив, що нагнув. Якщо до когось ще не дійшло, може, хоч зараз дійде, і то хліб", – підсумував Шендерович.



3–4 вересня мусульмани у РФ вийшли на протести через насильство в М'янмі, де урядові війська почали антитерористичну операцію в районах компактного проживання мусульман. У підсумку з країни втекло приблизно 73 тис. представників народності рохінджа, розповіла представник управління верховного комісара ООН у справах біженців Вівіан Тан. Протягом минулого тижня в сутичках загинуло приблизно 400 осіб, більшість із них – мусульмани-рохінджа, повідомило агентство Reuters.

Кадиров заявив, що виступить проти Росії, якщо Москва підтримає "геноцид мусульман" у М'янмі. Він назвав організаторів переслідувань мусульман у цій країні "шайтанами" і закликав їх "проклинати".

4 вересня Путін на зустрічі зі своїм єгипетським колегою Абделем Фаттахом ас-Сісі в Китаї засудив прояви насильства в М'янмі і закликав владу країни врегулювати ситуацію.

Сьогодні президент Росії заявив, що не вважає висловлювання глави Чечні фрондою. Кадиров у своєму Telegram подякував Путіну за його позицію щодо М'янми.

Небезпека необережних рухів у тумані

середа, 24 квітень 2024, 21:20

"Наратив про націю ухилянтів": Нардепка від "ЄС" розкритикувала заборону на консульські послуги для чоловіків

середа, 24 квітень 2024, 20:32

Рішення МЗС щодо припинення надання консульських послуг українцям є "зухвалим та безпідставним". Про це заявила нардепка від "Євросолідарності" Ірина Фріз, передають Патріоти України. На її думку, це рішення "продовжує насаджувати наратив про українців...