Хіти тижня. "Ввести на Закарпаття бойові підрозділи ЗСУ і почати бойове злагодження": Лідер ОУН пояснив, як вирішити конфлікт з Угорщиною

За словами політика, Будапешт втрутився у внутрішні справи України і перейшов червону лінію, призначивши так званого "уповноваженого з питань Закарпатської області".

Богдан Червак. Фото:АргументРішення влади Угорщини ввести посаду уповноваженого з питань Закарпатської області є замахом на територіальну цілісність України. Київ повинен на це жорстко відповісти. Про це в Facebook написав голова Організації українських націоналістів (ОУН), перший заступник голови Державного комітету телебачення і радіомовлення Богдан Червак, інформують Патріоти України.

"Уряд Угорщини, як на мене, перейшов червону лінію. Призначення "уповноваженого з питань Закарпатської області" - пряме втручання у внутрішні справи України, замах на територіальну цілісність. За це б'ють по зубах", - написав Червак.

На його думку, це результат того, що місцева влада більше прислухається до Будапешту, ніж до Києва. "Загравати в мовних питаннях? Не хотіли бачити угорських прапорів на адміністративних установах? Дочекалися хамства і зневаги до своєї країни", - додав він.

Як вважає Червак, ноти протесту, яку вручив МЗС України, вже мало. "Потрібні рішучі кроки, які б показали, що Україну треба поважати. Скажімо - ввести на територію Закарпаття бойові підрозділи ЗСУ і почати бойове злагодження.

Пред'явити Будапешту вимоги щодо моральної та матеріальної компенсації за злочини перед Карпатською Україною, які здійснили угорські окупанти в 1939 році", - зазначив він.

Як повідомлялося раніше прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що не вірить в реалістичність прагнень України стати членом ЄС і НАТО. В Україні вважають, що такі заяви збігаються з позицією країни-агресора.

Також МЗС України розкритикував уряд Угорщини за рішення створити посаду уповноваженого міністра, відповідального за розвиток Закарпатської області та програми розвитку дитячих садків Карпатського басейну.

Росія випалює українську землю. Настав час зробити те саме з Росією: Україна вже має ударні БПЛА, котрі можуть дістатися Сибіру - The Economist

п’ятниця, 19 квітень 2024, 0:55

Кореспондент одного з найстаріших і найвпливовіших періодичних видань Великобританії побував на українській фабриці, де випускають бойові БПЛА великого радіусу дії, де поспілкувався з провідним працівником. Моя охорона виглядає знервовано. З кожним наш...

Закон про іноагентів захищає нас від "українізацїі": Прем'єр-міністр Грузії потрапив у скандал

четвер, 18 квітень 2024, 23:54

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що основною метою скандального закону про іноагентів є «запобігання українізації». Про це повідомив мовник 1tv, передають Патріоти України. «Законопроект «Про прозорість зовнішнього впливу» насамперед сп...