Хіти тижня. Захід дорого заплатить за небажання захистити Україну, - Портников

Північнокорейська ядерна криза, що загрожує перерости в Третю світову війну, стала наслідком недалекоглядної політики Заходу щодо російської агресії в Україні.

Віталій Портников

Про це пише публіцист Віталій Портников у блозі на сайті "Главред", передають Патріоти України.

На думку журналіста, російсько-український конфлікт показав владі КНДР, що володіння ядерною зброєю допомагає жити в атмосфері повної безкарності.

"Це те, про що я попереджав, коли російські війська окупували Крим. Головним запереченням проти активних дій Заходу було те, що не можна серйозно конфліктувати з ядерною державою. От коли міжнародне право і принципи людяності порушували Сербія або Ірак - проблем не було. А Росія - зовсім інша справа. На неї потрібно тиснути економічно, її потрібно переконувати в тому, що порушення міжнародного права б'є по інтересах самої країни-порушника ", - пише він.

Портников підкреслив, що у Вашингтоні і Брюсселі питання відносин з Росією і заспокоєння КНДР практично ніяк не пов'язують.

"А тепер спробуємо подивитися з Пхеньяна. Виглядає картина зовсім інакше. Україну, яка добровільно відмовилася від ядерної зброї, ніхто не став захищати - навіть при наявності Будапештського меморандуму. А Росія з її ядерним потенціалом насолоджується повною безкарністю. Так що потрібно робити, щоб до тобі йшли на поклін? Потрібно робити бомбу! Це - проста логіка і вона стала прямим результатом недалекоглядної політики Заходу щодо агресора з Кремля", - пояснив журналіст.

"І от біда прийшла звідти, звідки не чекали. При цьому розплачуватися за короткозорість своїх політиків будуть не стільки самі жертви агресії, скільки ті, хто не став їх захищати або ті, хто на них напав. Саме такою була логіка Мюнхена і наступних подій Другої світової війни. За небажання захищати Чехословаччину заплатили своїми життями мільйони європейців, за союз Сталіна і Гітлера - мільйони радянських людей. За небажання захистити Україну і зупинити агресію, за небажання продемонструвати, що володіння ядерним арсеналом - не привід для безкарності - теж будуть платити. І платити дуже дорого", - підвів підсумок Портников.

Все не так погано як декому здається: Голова Комітету збройних сил Сенату США спрогнозували термін контрнаступу ЗСУ

вівторок, 19 березень 2024, 8:14

США наразі вважають, що впродовж найближчих місяців і до кінця 2024 року українські військові відтіснятимуть росіян, а наступного року перейдуть у наступ і встановлять вогневий контроль над Кримом. Але для цього потрібна допомога США. Додаткове фінансу...

Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 19 березня

вівторок, 19 березень 2024, 7:53

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 19.03.24 орієнтовно склали: