Кілер Осмаєва раніше намагався втертися в довіру до українського нардепа, - Геращенко

Агент російських спецслужб під іменем Дакара Олександра Венусовича раніше був помічений у спробах налагодити контакт з українськими політиками і журналістами.

Паспорт кілера. Фото: Фейсбук.

Народний депутат, член колегії МВС Антон Геращенко назвав «агентом російських спецслужб» людину, яка стріляла в екс-керівника миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва Адама Осмаєва. Про це Геращенко написав у Facebook, передають Патріоти України.

«Агент російських спецслужб, зупинений учора Аміною Акуєвою, був легалізований і легендований в Україні в лютому 2016 року, під ім'ям Дакара Олександра Венусовича», - написав депутат.

При цьому Геращенко повідомив, що, «починаючи з весни 2016 року, він намагався входити в довіру до ряду українських політиків і журналістів, представляючись то французьким, то німецьким журналістом під різними іменами».

За даними депутата, «один із відомих українських політиків уже впізнав кілера, як людину, яка рік тому виходила на нього під виглядом іноземного журналіста». Геращенко попросив усіх, хто зустрічався із затриманим агентом за останній рік, негайно зв'язатися з поліцією Києва за телефоном 102 й допомогти слідству у встановленні всіх його зв'язків і намірів.

Як повідомляли Патріоти України, у Києві на Подолі сталася стрілянина, двоє чоловіків отримали вогнепальні поранення. Жертвою стрілянини у Києві виявився росіянин Адам Осмаєв, якого в Росії звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна.

Дружина Адама Осмаєва Аміна Окуєва прокоментувала напад на чоловіка.

Злочинець, що поранив Адама Османова, виявився особистим кілером Кадирова.

Аміна Окуєва розповіла простан чоловіка після операції.

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...