Комітет Верховної Ради підтримав заборону георгіївської стрічки в Україні

Автором законопроекту став депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

Комітет ВР заборонив носіння георгіївської стрічки. Ілюстрація:nv.ua

Комітет з питань законодавчого забезпечення роботи Верховної Ради підтримав проект закону про введення штрафу за носіння георгіївської стрічки. Про це на своїй сторінці в Facebook написав автор документу, депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко, інформують Патріоти Укрїани.

"Відповідно до запропонованого мною законопроекту, у разі якщо його підтримає Рада і підпише президент, буде введена адміністративна відповідальність за носіння георгіївської стрічки як символу своєї антиукраїнської діяльності", – написав він.

Штраф за носіння стрічки, за його словами, становитиме від 850 до 2550 гривень.

Геращенко уточнив, що під відповідальність не будуть підпадати особи, які будуть носити отримані раніше державні нагороди, ювілейні та інші знаки, що містять символ георгіївської стрічки.

Також заборона не використання георгіївської стрічки не буде застосовуватися у випадках, встановлених частиною 4 закону про засудження комуністичного та нацистського режимів.

"Людям байдуже, хто конкретно керує": На Далекому Сході РФ в одному з міст скасували вибори мера

четвер, 28 березень 2024, 20:00

Народний Хурал Бурятії скасував прямі вибори мера Улан-Уде. Натомість його обиратиме конкурсна комісія, що складатиметься з депутатів міської ради та призначатиметься губернатором регіону. Про це повідомляє "Сибірський Експрес" та міське ЗМІ "МК в Буря...

"Епідемію абортів має бути припинено": Кирило обіцяє розплодити росіян до 600 млн осіб

четвер, 28 березень 2024, 19:15

За сто років сталого демографічного зростання Росія має довести чисельність населення до 600 млн осіб. Для реалізації такої мети потрібно заборонити аборти, вести пропаганду багатодітної родини та повернути «традиційні для російського народу цнотливіст...