Корупціонери в Міноборони: Стали відомі імена посадовців, яким оголошено про підозру з обранням запобіжного заходу

Санкція ч.5 ст. 191 за вчинений злочин передбачає покарання позбавленням волі на строк від 7 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Міноборони України. Ілюстрація:Укрінформ

Чотирьом посадовим особам Міністерства оборони повідомили про підозру в справі про розтрату 149 млн гривень при закупівлі палива. Про це інформує Національне антикорупційне бюро України на своєму сайті, передають Патріоти України.

"Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем "Кримінального кодексу України, чотирьом посадовим особам Міністерства оборони України", - сказано в повідомленні.

У відомстві додали, що заступник міністра оборони і директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів МО вже затримані під час проведення слідчих дій.

"Двоє підозрюваних у причетності до можливої розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень при закупівлі палива - це працівник одного з відділів Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів і працівник Департаменту внутрішнього аудиту Міноборони України", - уточнили в НАБУ.

"Зараз вирішується питання про обрання щодо підозрюваних запобіжного заходу", - підсумувалив повідомленні.

За даними порталу Еnkorr, імена підозрюваних Борис Малюк і Володимир Шемовнєв.

У свою чергу, в Спеціальній антикорупційній прокуратурі уточнили, що клопотання про обрання запобіжного заходу затриманим заступнику міністра оборони Ігорю Павловському і директору Департаменту держзакупівель відомства Володимиру Гулевичу розгляне Солом'янський райсуд Києва.

"Сьогодні, 12 жовтня 2017 року, слідчим суддею Солом'янського районного суду міста Києва будуть розглядатися клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою затриманим вчора посадовим особам Міністерства оборони України, підозрюваним у скоєнні злочину, передбаченого ч.5 ст. 191 Кримінального кодексу України", - повідомила САП на своїй сторінці в Facebook.

"Розгляд зазначених клопотань судом призначено на 14:15 і 17:15", - додали в повідомленні.

Відзначимо, що санкція ч.5 ст. 191 передбачає покарання позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Заслужили на премію Дарвіна: На Херсонщині росіяни на моторці підірвались на своїй ж міні (відео)

четвер, 28 березень 2024, 10:45

На лівобережжі Херсонської області окупанти на моторці підірвались на протичовній міні. Її встановили вони ж, передають Патріоти України. "При спробі окупантів встановити протичовнову міну, їх моторку знесло течією на таку ж міну, встановлену раніше", ...

Тактика стала "гнучкою": Росія перехопила ініціативу на фронті, але ЗСУ демонструють "стійку оборону", - німецький генерал

четвер, 28 березень 2024, 9:57

Глава ситуаційного центру по Україні при міністерстві оборони Німеччини генерал-майор Крістіан Фройдінг оцінив поточну ситуацію на фронті, вказавши, що росіяни перехопили ініціативу на суші та в повітрі, однак українські сили демонструють "стійку та ст...