Кремль істерить від свого безсилля: Вашингтон та Москва "побили горщики" в Радбезі ООН

Під час екстреного засідання Радбезу ООН РФ та США обмінялися взаємними звинуваченнями щодо негативних наслідків дій одне одного.

Ніккі Хейлі під час засідання Радбезу ООН. Фото:https://www.svoboda.org/

На екстреному засіданні Ради Безпеки ООН, яке було скликано для обговорення ракетного удару з боку США по аеродрому сирійських урядових військово-повітряних сил "Шайрат", Вашингтон і Москва обмінялися взаємними звинуваченнями щодо негативних наслідків дій одне одного. Про це повідомляє Українська служба ВВС, передають Патріоти України.

Постпредставник США в Радбезі ООН Ніккі Хейлі заявила що США прикладуть всі зусилля, щоб Башар Асад більше не застосовував хімічну зброю.

"Запобігання розповсюдженню та використанню хімічної зброї - невід'ємна частина наших національних інтересів. Ми готові піти далі, хоча сподіваємося, що цього не буде потрібно", - заявила Хейлі.

Також вона сказала, що переконана в тому, що "посилення Асада призведе лише до нових вбивств", засудивши у підтримці сирійського уряду Росію та Іран.

Представник РФ у Раді Безпеки Володимир Сафронков, зі свого боку, назвав дії США незаконними та такими, що грають на руку "терористам". "Ваші односторонні дії приведуть регіон до жахливих трагедій", - заявив він.

Британський представник Метью Райкрофт назвав американський удар "пропорційною відповіддю на немислимий акт".

Російська ракета впала поряд з кордоном Польщі - Туск

субота, 27 квітень 2024, 16:29

Вночі проти 27 квітня одна з російських ракет, якими РФ завдавала ударів по Україні, впала за 15 км від кордону з Польщею. Про це прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск повідомив у Мережі Х, передають Патріоти України. "На Львівський район сьогодні впали ...

Сирський на "Рамштайні" розповів про ситуацію на передовій та потреби ЗСУ

субота, 27 квітень 2024, 16:00

Головнокомандувач Збройних сил генерал-полковник Олександр Сирський поінформував учасників 21-ого засідання Контактної групи з питань обороноздатності України про складну оперативно-стратегічну обстановку та про нагальні потреби України у озброєнні та ...