Кремль збирається списати Лукашенка, він уже загнаний у кут, - російський політик

Приблизно 10 років тому російський президент міг повністю підтримати Білорусь, як в економічній, так і в політичній сфері, але зараз ця підтримка різко скоротилася.

Путін насправді дуже не любить Лукашенка. Фото: UDF.by.

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про те, що в разі військового конфлікту він роздасть 7 мільйонів одиниць зброї білорусам. Заяву білоруського лідера прокоментував колишній депутат Держдуми Росії Віктор Алксніс, передають Патріоти України із посиланням на російські ЗМІ.

За його словами, відносини між Білоруссю і Росією різко погіршилися, але відповідальність за це лежить на обох країнах, проте Кремль винен більше. На думку політика, Лукашенко і Путін не змогли налагодити особисті відносини. «Будучи в першій половині 2000-х депутатом Держдуми, можу стверджувати: прямо-таки відчувалося, що Путін дуже не любить Лукашенка. Відповідно, білоруський лідер почав відповідати тим самим», - заявив він. Колишній депутат визнає, що союзна держава фактично перестала існувати.

Алксніс зазначив, що приблизно 10 років тому Путін міг повністю підтримати Білорусь, як в економічній, так і в політичній сфері, але зараз ця підтримка різко скоротилася, і Москва вже готова списати Лукашенко, знайшовши йому заміну. Політик упевнений, що Лукашенко позбувся будь-якої підтримки, і він може знайти її тільки всередині своєї країни.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...