Кримське загострення: НАТО засудило істерику Кремля

У штаб-квартирі Альянсу наголосили, що Росія не надала жодних істотних доказів її звинувачень на адресу України.

Ілюстрація:obozrevatel.comВ НАТО із занепокоєнням стежать за підвищенням напруженості у відносинах Росії та України і закликають Москву працювати над деескалацією ситуації. Так сьогодні у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі прокоментували останній розвиток подій, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

"Ми уважно і з занепокоєнням стежимо за підвищенням напруженості у відносинах між Росією і Україною. Нас обнадіює рішуче засудження Україною тероризму у всіх його формах і проявах. Ми зазначили, що Україна рішуче відкинула звинувачення Росії і дала чітко зрозуміти, що Київ відданий відновити свою територіальну цілісність виключно політичними і дипломатичними засобами.

Ми також відзначаємо, що Росія не надала жодних істотних доказів її звинувачень на адресу України", - наголосили у штаб-квартирі. При цьому в Альянсі наголосили, що нещодавні військові дії Росії в Криму "не сприяють ослабленню напруженості".

"Ми закликаємо Росію працювати задля спокою та деескалації. Ми також глибоко стурбовані недавнім спалахом насильства на сході України і збільшенням порушень режиму припинення вогню уздовж лінії зіткнення, в основному, проросійськими бойовиками", - констатували в НАТО.

У зв'язку з цим в Альянсі закликали всі сторони "повернутися за стіл переговорів і працювати над мирним врегулюванням конфлікту в Україні дипломатичними і мирними засобами". "Ключ до цього - повна реалізація Мінських домовленостей.

Як ми підтвердили на Варшавському саміті, союзники єдині у своїй підтримці суверенітету та територіальної цілісності України. Ми закликаємо Росію скасувати незаконну і нелегітимну анексію Криму", - наголосили в штаб-квартирі Північноатлантичного альянсу

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...