Кривава перестрілка в Княжичах: Є одна важлива деталь, - Костянтин Стогній

Тележурналіст вважає, що події в Княжичах навіть для людей, які далекі від роботи спецслужб, абсолютно не створюють враження випадкової перестрілки, як це намагаються подати офіційні органи.

Костянтин Стогній. Фото: Антикор.

У Княжичах відбулась операція зачистки, а не випадкова перестрілка. Таку думку висловив журналіст Костянтин Стогній у інтерв'ю виданню "Гордон", інформують Патріоти України.

За словами телеведучого, в офіційних повідомленнях є чимало нестиковок. Зокрема, розвідники, які за інформацією правоохоронців сиділи у селі в засідці.

"Розвідники ніколи не сидять у засідці. Їх завдання – саме розвідка. У зв'язку з цим, коли я читаю про відправлених у засідку розвідників, я розумію, що це суперечить інструкціям і здоровому глузду. Розвідник не може світитися. Це нестиковки навіть на рівні перших фраз в офіційних повідомленнях. Був варіант, що КОРД міг їх прикривати, але ж всюди пишуть, що бійці спецпідрозділу приїхали пізніше. Тому я не розумію, як розвідники збиралися затримувати злодіїв, не виявляючи свою причетність до правоохоронних органів", – зазначив Стогній.

За словами ветеранів, які знають специфіку роботи спецпідрозділів, згідно з середньостатистичними даними, під час подібних зіткнень буває один загиблий і троє поранених.

- У Княжичах п'ять убитих і жодного пораненого. Таке відбувається тільки при операціях зачистки. Я не можу стверджувати, що це саме так і було. Але коли при п'ятьох убитих немає поранених – це дуже дивно. Може потрібно було, щоб хтось щось потім не розповів, – наголосив журналіст.

Стогній додав, що на місці події жителі села розповідали – убито п'ять поліцейських. Тож дивний слід залишає історія і з правоохоронцем, який помер у лікарні. Адже у поліції запевняють, що це був п'ятий учасник перестрілки, а не шостий.

"А по начальнику КОРДу нам сказали, що знайшли його на сусідній вулиці з простреленою ногою і пострілом в скроню. Чи то так зрикошетила куля, чи то добивали – це має з'ясувати експертиза", – додав він.

Як повідомляли Патріоти України, у селі Княжичі Броварського району Київської області в результаті перестрілки між співробітниками Державної служби охорони і поліцією вбито п'ятьох правоохоронців.

Раніше про загибель в лікарні шостого поліцейського в броварській лікарні повідомив журналіст Костянтин Стогній.

Водночас у поліцію Київської області не надходила інформація про загибель шостого поліцейського, постраждалого в перестрілці в Княжичах.

Сьогодні спікер Верховної Ради України Андрій Парубій повідомив, що в перестрілці загинуло шестеро правоохоронців.

Перестірлку в Княжичах прокоментували колишні силовики, політики та юристи.

В Броварах попрощалися із загиблими поліцейськими служби охорони.

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...

"Ми кров'ю довели свій професіоналізм та рішучість": "Азову" продовжують не надавати зброю від США

п’ятниця, 3 травень 2024, 13:45

Командир 12-ї бригади спецпризначення "Азов" Денис Прокопенко "Редіс" повідомив про відхилення петиції щодо розблокування надання зброї та допомоги бригаді з боку США. Про це Прокопенко написав у Мережі 3 травня, передають Патріоти України. "Редіс" заз...