Малайзія назве ім'я винуватця катастрофи рейсу МН-17 до 2018 року

Малайзійські експерти звузили своє розслідування, щоб знайти "одну відповідальну сторону", яка збила літак.

Малайзія назве вбивцю пасажирів рейсу МН-17 до 2018 року. Фото: aa.com.tr.

До 2018 року Малайзія планує назвати ім'я члена сепаратистського угруповання, який власноруч спустив курок "Бука" та збив малазійський "Боїнг" МН-17 біля села Грабове Донецької області. Про це повідомив міністр транспорту Малайзії Ліоу Тіонг Лай, передають Патріоти України з посиланням на Анадолу.

Міністр зазначив, що Спільна слідча група (JIT) визначила сепаратистську групу і звузила своє розслідування, щоб знайти "одну відповідальну сторону", яка натиснула на курок "Бука".

"Хоча [JIT] визначила групу, яка збила MH17, але ця група складається з сотні людей, і команда повинна викликати їх усіх для допиту до того, як можна буде зробити висновок", - сказав міністр.

"JIT підозрює це сепаратистське угрупування і продовжує своє розслідування щодо них. Тільки-но буде відоме ім'я того, хто спустив курок, ми використаємо усю нашу силу [щоб вжити заходів] через міжнародний суд в Нідерландах, аби притягнути до відповідальності винуватця", - додав він.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...