Масове отруєння дітей: Санаторій "Лазурний" в Бердянську не був готовий до функціонування, - Держпродспоживслужба

Не дивлячись на те, що спеціальна комісія, яка 5 (!!) разів інспектувала заклад, дала свій негативний висновок, все ж адміністрацією закладу було розпочато прийом дітей в літній період.

Санаторій "Лазурний". Фото: Курорт Эксперт.Станом на ранок п'ятниці, до інфекційного відділення госпіталізовано 22 дитини з дитячого закладу санаторного типу "Лазурний" у Запорізькій області, де був зареєстрований спалах гострого інфекційного захворювання. Про це повідомляє Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, передають Патріоти України.

"Фахівці територіального органу Держпродспоживслужби в Запорізькій області проводять санітарно-епідеміологічне розслідування умов та причин виникнення зазначеного спалаху. На базі оздоровчого закладу розгорнута госпітальна база на 30 ліжок. Станом на 21.07.2017 до інфекційного відділення госпіталізовано 22 дитини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 20 червня ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області видано розпорядження про призупинення функціонування харчоблоку цього закладу та підготовлено матеріали про ускладнення санітарно-епідемічної ситуації у дитячому закладі до місцевого управління Національної поліції України та позов до суду про призупинення діяльності цього закладу.

Крім того, у зв'язку із спалахом 20.07.2017 відбулося позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за результатами якої видано кілька доручень щодо термінового відселення дітей із дитячого закладу та його закриття; забезпечення розміщення та необхідного лікування хворих в інфекційному відділенні; надання практичної допомоги в проведенні необхідних медико-санітарних заходів та проведенні необхідних медичних заходів в дитячому закладі санаторного типу "Лазурний".

У прес-службі зауважили, дитячий заклад санаторного типу "Лазурний" напередодні з 22.06.2017 по 19.07.2017 п'ять разів був обстежений спеціальною комісією, у склад якої входили й працівники тероргану Держпродспоживслужби в Запорізькій області, на предмет готовності до прийому дітей в літній період.

За висновком комісії цей заклад не був готовий до функціонування та прийняття дітей, що підтверджують відповідні акти, які комісія передала керівництву "Лазурного".

Однак, попри це, станом на 19.07.2017 у закладі перебувала на оздоровленні та відпочинку 261 дитина, 247 із них з Дніпропетровської області.

Як повідомлялося раніше, в дитячому закладі санаторного типу "Лазурний" зафіксовано масове отруєння дітей.

У дітей спостерігаються різні симптоми, зокрема діарея, нудота, незначне підвищення температури, слабкість та інше. У госпіталізованих із гострою кишковою інфекцією взяли необхідні аналізи, результати яких очікуються наступного тижня. Діти перебувають під постійним контролем лікарів. Протиепідемічні заходи тривають.


Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Питали про ставлення до неонацистських рухів, російської агресії та Путіна: Підозрюваний у вбивстві Фаріон зробив заяву у суді

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:43

Підсудний не визнав своєї вини, і заявив, що не вбивав мовознавицю. Підозрюваний у вбивстві української мовознавиці Ірини Фаріон не визнав своєї провини після того, як суд обрав йому запобіжний захід, повідомляють Патріоти України з посиланням на РБК...