Масове отруєння дітей: Санаторій "Лазурний" в Бердянську не був готовий до функціонування, - Держпродспоживслужба

Не дивлячись на те, що спеціальна комісія, яка 5 (!!) разів інспектувала заклад, дала свій негативний висновок, все ж адміністрацією закладу було розпочато прийом дітей в літній період.

Санаторій "Лазурний". Фото: Курорт Эксперт.Станом на ранок п'ятниці, до інфекційного відділення госпіталізовано 22 дитини з дитячого закладу санаторного типу "Лазурний" у Запорізькій області, де був зареєстрований спалах гострого інфекційного захворювання. Про це повідомляє Державна служба України з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів, передають Патріоти України.

"Фахівці територіального органу Держпродспоживслужби в Запорізькій області проводять санітарно-епідеміологічне розслідування умов та причин виникнення зазначеного спалаху. На базі оздоровчого закладу розгорнута госпітальна база на 30 ліжок. Станом на 21.07.2017 до інфекційного відділення госпіталізовано 22 дитини", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 20 червня ГУ Держпродспоживслужби в Запорізькій області видано розпорядження про призупинення функціонування харчоблоку цього закладу та підготовлено матеріали про ускладнення санітарно-епідемічної ситуації у дитячому закладі до місцевого управління Національної поліції України та позов до суду про призупинення діяльності цього закладу.

Крім того, у зв'язку із спалахом 20.07.2017 відбулося позапланове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, за результатами якої видано кілька доручень щодо термінового відселення дітей із дитячого закладу та його закриття; забезпечення розміщення та необхідного лікування хворих в інфекційному відділенні; надання практичної допомоги в проведенні необхідних медико-санітарних заходів та проведенні необхідних медичних заходів в дитячому закладі санаторного типу "Лазурний".

У прес-службі зауважили, дитячий заклад санаторного типу "Лазурний" напередодні з 22.06.2017 по 19.07.2017 п'ять разів був обстежений спеціальною комісією, у склад якої входили й працівники тероргану Держпродспоживслужби в Запорізькій області, на предмет готовності до прийому дітей в літній період.

За висновком комісії цей заклад не був готовий до функціонування та прийняття дітей, що підтверджують відповідні акти, які комісія передала керівництву "Лазурного".

Однак, попри це, станом на 19.07.2017 у закладі перебувала на оздоровленні та відпочинку 261 дитина, 247 із них з Дніпропетровської області.

Як повідомлялося раніше, в дитячому закладі санаторного типу "Лазурний" зафіксовано масове отруєння дітей.

У дітей спостерігаються різні симптоми, зокрема діарея, нудота, незначне підвищення температури, слабкість та інше. У госпіталізованих із гострою кишковою інфекцією взяли необхідні аналізи, результати яких очікуються наступного тижня. Діти перебувають під постійним контролем лікарів. Протиепідемічні заходи тривають.


Відповідав за управління майном та медичне забезпечення: Заступник Шойгу попався на хабарі

вівторок, 23 квітень 2024, 22:55

Затримано заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова - його підозрюють в отриманні хабаря. Про це з посиланням на Слідчий комітет РФ пишуть російські пабліки і ЗМІ, передають Патріоти України. ТГ-канал Mash пише, що Тимур Іванов відповідав за буд...

"Давайте говорити про це спокійніше": В ОП розповіли, коли Залужний розпочне роботу на посаді посла у Великій Британії

вівторок, 23 квітень 2024, 22:42

Колишній головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний впродовж кількох тижнів має розпочати роботу на посаді посла у Великій Британії. Про це в ефірі на телеканалі "Київ" у вівторок, 23 квітня, заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передають...