Меркель формуватиме уряд, партія Герхарда Шредера розчарована: Перші коментарі виборів у Німеччині

Скандальна поведінка екс-канцлера, котрий за німецькими мірками дуже непристойно "ліг" під друга-Путіна, вартувала соціал-демократам певної кількості голосів. Можливо, навіть критичної.

Мартін Шульц та Ангела Меркель. Фото:PolitekaКанцлер ФРН Анґела Меркель та лідер СДПН Мартін Шульц прокоментували результати екзит-полів парламентських виборів, які відбулись у неділю, 24 вересня. Канцлер Меркель заявила, що її політична сила досягла стратегічних цілей на парламентських виборах, повідомляють Патріоти України з посиланням на DW.

За словами Меркель, ХДС/ХСС залишиться найсильнішою політсилою у парламенті та отримає можливість сформувати уряд. Утім, водночас канцлер визнала, що сподівалась отримати кращий результат на цих виборах.

У свою чергу, лідер СДПН Мартін Шульц, коментуючи попередні результати виборів, визнав, що сьогодні - "важкий і гіркий день для німецької соціал-демократії". Проте він пообіцяв вести подальшу боротьбу за принципи, які сповідують виборці його партії.

Як повідомлялося раніше, у неділю, 24 вересня, в Німеччині відбулись парламентські вибори, за результатами яких буде визначено і канцлера ФРН.

Згідно з першими опублікованими даними, правлячий союз ХДС/ХСС отримав 33,5% голосів, Соціал-демократична партія Німеччини (СДПН) - 21%.

Водночас правопопулістська партія "Альтернатива для Німеччини" отримала близько 13% голосів. Вільна демократична партія отримала 10%, Ліві та Зелені - по 9%.

Офіційні попередні дані з'являться вночі.

Росія не зупиниться: Зеленський назвав ГЕС, які були цілями РФ під час масованої нічної атаки

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:58

Вночі 29 березня під час масованого удару по Україні цілями агресорки Росії були Канівська та Дністровська ГЕС. Про це президент Володимир Зеленський повідомив за підсумками Ставки, за скликання якої відповідав новий секретар РНБО Олександр Литвиненко,...

Панічно бояться ЗСУ: Росія перекинула у Крим танковий батальйон, готується до оборони, - "Атеш"

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:44

Російські військові перекидають військову техніку, зокрема танки, у тимчасово окупований Крим для майбутньої оборони півострова Про це повідомляє партизанський рух "Атеш", передають Патріоти України. "Так за нашою інформацією до Євпаторії, нещодавно, п...