"Между прочим, Асад нам не союзник!": Лавров хитро відхрестився від сирійського диктатора

Росіяни вирішили обережно стверджувати, шо вони "підтримують боротьбу з тероризмом", але не самого Башара Асада.

Сергій Лавров. Фото: novostipmr.com.

У Москві заявили, що президент Сирії Башар Асад не є союзником Російської Федерації, як Туреччина - для США. Про це сказав глава МЗС РФ Сергій Лавров, передають Патріоти України з посиланням на російські ЗМІ.

«Асад нам не союзник, между прочим. Да, мы его поддерживаем в борьбе с терроризмом и в сохранении сирийского государства. Но он не является союзником в том смысле, в котором Турция является союзником США», — заявив одіозний міністр.

Зазначимо, що російська влада неодноразово заявляла, що в Сирії підтримують не режим Асада, а розділяє його цілі в боротьбі з тероризмом. Раніше Financial Times писала, що президент Росії Володимир Путін просив Асада скласти повноваження президента Сирії. Але «розгніваний» Асад відмовився. Пізніше в Кремлі заявили, що ні з ким не обговорюють подальшу долю Асада, що «вигідно відрізняє Росію від інших країн».

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...