Міський голова Херсону ініціює звільнення директорів шкіл, де пручаються викладанню предметів українською

Мовна толерантність має обов’язково включати повагу до державної мови, перш за все в державних та навчальних установах


Володимир Миколаєнко

Володимир Миколаєнко ініціював звернення до управління освіти та директорів шкіл щодо необхідності навчання дітей державною мовою, а також пообіцяв ініціювати звільнення директорів тих шкіл, де відмовляються переходити на українську. Про це Херсонський міський голова заявив на позачерговому засіданні виконкому міськради, повідомляють Патріоти України.

"Якщо ви проголосуєте, якщо буде рішення виконкому, я буду ініціювати, щоб припинили з ними трудові відносини", - сказав Миколаєнко.

За словами члена виконкому, професора Івана Лопушинського, чинне законодавство зобов'язує здійснювати навчальний процес в Україні державною українською мовою. "Ніяких не може бути звернень (запереченьіз цього питання - ред.). Треба звільняти директорів шкіл, які саботують закон", - наголосив Лопушинський.

Як повідомив на засіданні виконкому міськради начальник управління освіти, науки та молоді Херсонської облдержадміністрації Євген Криницький, у Херсоні три загальноосвітні школи (№№ 30, 45, 50), де навчання здійснюється російською мовою, "категорично відмовляються працювати щодо переходу на українську мову навчання".

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...