Мітингарі у Пітері висунули конструктивну пропозицію: Замість моста присвоїти ім'я Кадирова ліхтарному стовпу або кладовищу

Вчора, 6 червня, на Марсовому полі у Санкт-Петербурзі відбувся мітинг, учасники якого вимагали скасувати рішення топонімічної комісії про присвоєння імені колишнього президента Чечні мосту через Дудергофський канал.

Міст через Дудергофський канал відкрили 1 травня. Фото: baltic.today.

Жителів Санкт-Петербургу обурило, що рішення було ухвалене без врахування громадської думки, яка схиляється на користь інших варіантів назви моста. Зокрема, на думку петербуржців, нанесення на карту міста гідні діячі науки і культури, чиї досягнення були пов'язані з Санкт-Петербургом, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У той час як ім'я Ахмата Кадирова у багатьох жителів Північної столиці асоціюється або з оголошенням джихаду Росії під час першої чеченської війни, або з грубими порушеннями прав людини у кавказькій республіці, коли він став прихильником Кремля.

Ці настрої були відображені на саморобних плакатах, які принесли учасники мітингу.
"Ахматової - так, Ахмату - ні!"

Ініціаторами заходу виступили депутати Міських законодавчих зборів Санкт-Петербурга Ольга Галкіна і Максим Рєзник, а також активісти міського відділення "Відкритої Росії".

В основному ж учасники мітингу, яких за підрахунками поліції було близько 700 чоловік, пропонували політиків і громадських діячів, імена яких вони хотіли б бачити на карті міста. Зокрема, тут фігурували "міст Анни Політковської", "міст Наталії Естемірової", "міст Бориса Нємцова". Були також пропозиції назвати мости, площі або проспекти іменами Йосипа Бродського, Володимира Набокова, Анни Ахматової. Остання пропозиція була висловлена образно: "Ахматової - так, Ахмату - ні!". Інший плакат пропонував присвоїти ім'я Кадирова-старшого військовому кладовищу.

Як зазначається, на Марсове поле прийшли не тільки противники "мосту Кадирова". Один молодий чоловік забрався на ліхтарний стовп неподалік від трибуни та вигукував гасло: "Ахмет Кадиров - герой Росії". При цьому прихильник покійного лідера Чечні не переймався тим, що неправильно називає його ім'я.

Присутні не стали з ним сперечатися, а просто причепили до ліхтаря папірець з написом "стовп Кадирова". Через деякий час молодий чоловік зліз назад і без опору здався співробітникам поліції.

Учасники мітингу ухвалили резолюцію, в якій міститься заклик до прийняття закону, що зобов'язує членів топонімічної комісії враховувати думку петербуржців. Тема присвоєння тих чи інших імен міських об'єктів буде піднята і під час Маршу на захист Санкт-Петербурга, який запланований на початок вересня.

Нагадаємо, 30 травня Топонімічна комісія Санкт-Петербурга виступила за присвоєння одному з міських мостів імені першого президента Чечні Ахмата Кадирова.

$260 млрд агресора на допомогу Україні: ЄС розробив план щодо використання доходів від заморожених активів РФ – Боррель

середа, 24 квітень 2024, 8:15

Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від «заморожених» активів Росії та витратити їх на потреби України, каже Жозеп Боррель . Євросоюз розробив план, який дозволить вилучити «надзвичайні доходи» від заморожених актив...

У ворога за добу значно поменшало артилерії та автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 24 квітня

середа, 24 квітень 2024, 7:54

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 24.04.24 орієнтовно склали: