​Москаль завершив декомунізацію в Закарпатті

Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль доповів, що всі істукани Леніна в області доправлени на звалище.

Про це голова ОДА написав на своїй сторінці у Facebook, зазначають Патріоти України.

"Закарпаття нарешті декомунізоване: всі Леніни, Дзержинські, Кірови, Комсомольські, Жовтневі викинуті на смітник історії. Замість них з’явилися вулиці не тільки Джона Леннона чи Енді Воргола. Область стала єдиною в Україні, в якій «декомунізовані» вулиці перейменовані на честь усіх загиблих на Донбасі героїв. Така була моя принципова позиція", - написав Москаль.

Разом з тим, голова ОДА зазначив, що "виявляється, є маса людей, які протестують проти цього".

Як приклад, він навів ситуацію у селищі Великий Березний, де його розпорядженням вулицю Івана Локоти (комуністичний діяч чехословацького періоду) було перейменовано у вулицю Василя Наливайка (боєць 128-ї бригади ЗСУ, народився у Великому Березному, загинув у червні 2014 р. на Луганщині).

"Після цього до мене надійшло кілька десятків листів від жителів вулиці з вимогою повернути стару назву Локоти. Тобто десятки людей вимагають: "Заберіть загиблого на війні і поверніть нам комуніста, хоча він не мав до Березного ніякого відношення", - констатує Москаль.

Він також навів ще один аналогічний приклад у с. Клячаново Мукачівського району, де населення також виступило проти перейменування вулиць на честь загиблих в АТО їх земляків.

За словами голови Закарпатської облдержадміністрації, ці приклади показують, "як глибоко в'їлася комуністична пропаганда у свідомість закарпатців, і наскільки вони далекі від того, що відбувається на Донбасі".

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...

"Без нашої участі - це несерйозно": Пєсков відреагував на те, що РФ не покликали на Саміт миру у Швейцарії

четвер, 2 травень 2024, 19:15

У Кремлі назвали "Глобальний саміт миру", який пройде 15-16 червня у Швейцарії, не налаштованою на результат ініціативою, передають Патріоти України. Заяву прес-секретаря Путіна Дмитра Пєскова цитують російські пропагандистські ЗМІ. За його словами, бе...