​"Москітний флот" незабаром отримає чергового "хижака в зграю": Третій катер “Гюрза-М” спустили на воду (фото, відео)

Новий клас малих суден для українських ВМС створює нові можливості для активної оборони узбережжя і атак на ворожі морські та берегові об’єкти.

На воду спустили третій бронекатер "Гюрза-М"У мережі з’явилась фотографія малого броньованого артилерійського катера проекту 58155 “Гюрза-М”, котрий днями київський завод “Кузня на Рибальському” спустив на воду (колишня "Ленінська Кузня".-ПУ), зазначають Патріоти України.

Два катери цієї серії вже стоять на озброєнні Військово-морських сил України. Їх заклали 2012 року, але через нестачу коштів будівництво декілька разів призупиняли. Лише 2015-го їх спустили на воду.

Бронекатери призначені для несення бойової вахти в прибережній морській смузі. До переліку завдань входять: патрулювання, охорона водних рубежів, боротьба з малорозмірними судами супротивника, захист берегових стаціонарних і плавучих гідротехнічних об’єктів та споруд, сприяння десантним і прикордонним групам, забезпечення безпеки мореплавання, а також сприяння в питаннях розвідки, доставки, постачання.

Спущені наприкінці 2015 року МБАКи рік проходили державні випробування. В листопаді 2016-го “Аккерман” і “Бердянськ” прийняли на озброєння Військово-морських сил України, і вже пройшли "бойове хрещення" у протистоянні з ВМС держави-агресора. ВМС України протягом найближчих років має отримати ще низку кораблів різного класу, в т.ч. нове поповнення у "зграю" "Гюрза-М".

Те, що ворог цілком серйозно сприймає та побоюється «москітний флот», свідчать термінові заходи по вводу до окупованого Криму військових кораблів схожого класу.

"Війна та люди": Окупанти демонструють на "розважальній виставці" розстріляні маріупольські трамваї

вівторок, 30 квітень 2024, 22:42

Російські окупанти демонструють у музеї на "тематичній розважальній виставці" розстріляні трамваї з Маріуполя, які атакувала РФ під час блокади міста. Про це повідомила Маріупольська міська рада, передають Патріоти України. "Приватний музей техніки вла...

Зібрались на Олімпіаду-2024: Франція відмовилась акредитувати російських "волонтерів"

вівторок, 30 квітень 2024, 22:32

Французька влада відхилила акредитаційні заявки на Олімпіаду-2024 від росіян, які хотіли поїхати на Ігри як волонтери. Про це повідомляє російське пропагандистське видання ТАСС, передають Патріоти України. "Я отримала від оргкомітету офіційний лист, в ...