Ми захищаємо Україну не тільки на полі бою. Інформаційна та кібернетична агресія не менш небезпечна, - Турчинов

Секретар РНБО підкреслив, що державні установи будуть "терміново переводитися на програмний продукт від вітчизняного виробника", а альтернативою російському може стати також європейське програмне забезпечення.

Олександр Турчинов. Фото:http://veterano.com.ua

Президентський указ про санкції щодо Росії продовжив дію попередніх заборон і розширив санкційні списки завдяки фізичним особам, причетним до проведення незаконних виборів до Держдуми в окупованому Криму, і компаніям, що незаконно діють на території півострова. Про це заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, передають Патріоти України з посиланням на офіційний сайт секретаря РНБО.

Турчинов зазначив, що юридичні особи, які діють на території окупованого Криму, працюють не за українським, а за російським законодавством.

"Як наслідок, фактично українські підприємства шляхом використання адміністративного та силового ресурсу Росії змушені працювати на бюджет держави-агресора", – підкреслив він.

Секретар РНБО України додав, що окремий блок санкцій спрямований проти громадян Російської Федерації, причетних до незаконного переслідування українських громадян, а найбільший резонанс спричинили "санкції проти російських юридичних осіб, діяльність яких загрожує інформаційній та кібернетичній безпеці" України.

Він зазначив, що наразі головне питання – щоб указ "почав працювати", для чого Кабінету Міністрів і СБУ потрібно терміново розробити механізм його реалізації.

"Ми захищаємо Україну не тільки на полі бою, а й від інформаційної та кібернетичної агресії, яка не менш небезпечна, ніж військова. Я переконаний, що всі ми маємо захищати нашу країну всіма доступними засобами", – заявив Турчинов.

На думку секретаря РНБО, деякі програмні продукти російського виробництва використовують для кібершпіонажу, поширення небезпечних вірусів і кібернетичних атак, через що приватним підприємцям, які використовують російські програмні продукти для бухгалтерського обліку, рекомендують "не робити цього".

Турчинов підкреслив, що державні установи будуть "терміново переводитися на програмний продукт від вітчизняного виробника", а альтернативою російському може стати також європейське програмне забезпечення.

Секретар РНБО України додав, що російські соцмережі використовують спецслужби РФ для незаконного збору інформації, інформаційної агресії, "кондової пропаганди" і вербування агентури російськими спецслужбами.

Через це він звернувся до провайдерів із закликом не чекати інформаційного листа від Служби безпеки, а "з натхненням починати виконувати рішення РНБО України і вже сьогодні починати блокувати російський санкційний контент".

"Це ваш внесок у захист країни... Упевнений, що професійна преса, справжні патріоти будуть стояти на сторожі української незалежності і безпеки країни. Я прошу підтримати і донести необхідність цього рішення", – підсумував Турчинов.

Інновації, що рятують

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:55

Знов обстріл російськими терористами цивільної інфраструктури. Цього разу в Дніпрі. Треба лиш підтримувати, а не душити українські розробки, і обʼєднувати зусилля для прискорення допомоги, а не потурати політичним ревнощам. Ай-Петрі СВ — перспективний ...

"На жаль, це єдина втішна інформація": Загибель 6-річного хлопчика після удару росіян по Дніпропетровщині не підтвердилася

п’ятниця, 19 квітень 2024, 12:14

Внаслідок удару РФ по Синельниковому Дніпропетровської області у п’ятницю, 19 квітня, загинуло шестеро людей, серед яких двоє - діти. Раніше повідомлялося про загибель 6-річного хлопчика, але ця інформація не підтвердилася. Про це написав начальник Дні...