На початку 2014-го ЗСУ не могли захистити країну, я говорив неправду, - Турчинов

На думку секретаря РНБО, озвучена тоді правда викликала б паніку серед громадян.

Олександр Турчинов. Фото:Інтерфакс

На початку 2014 року Збройні сили України були нездатні впоратися з російською агресією. Про це Громадському заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов, передають Патріоти України.

"Армія на початку 2014-го не могла захистити країну, я тоді говорив неправду, що в нас сильні Збройні сили", – сказав він. За словами секретаря РНБОУ, "хочуть війни тільки хворі люди".

"Коли почалася російська агресія в Криму, наші Збройні сили... не були здатні виконати накази і хоча б обороняти місця дислокації і використовувати зброю для оборони. Навіть цей наказ не виконувався", – заявив Турчинов, який під час анексії Криму виконував обов'язки президента України.

Він уважає, що озвучена тоді правда викликала б паніку серед громадян. "Якби я вийшов і поскаржився на військових, що вони нездатні вас захистити, був би психоз. Я брав увесь негатив на себе, я розповідав, що в нас сильні Збройні сили, хоча це була, чесно кажучи, неправда. Це була брехня. Нам Київ тоді не було чим захистити", – зазначив Турчинов. На його думку, ворога на Донбасі зупинили кров і героїзм непідготовлених добровольців.

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...

"Божевільний план НАТО": Угорщина відзначилася черговою скандальною заявою

середа, 8 травень 2024, 21:51

Угорщина не братиме участі в довгостроковому плані НАТО щодо допомоги Україні і вважаю цю ідею "божевільною". Про це заявив угорський міністр закордонних справ Петер Сіярто, повідомляють Патріоти України з посиланням на Reuters. "Угорщина залишиться ос...