На Закарпатті СБУ заарештувала чиновників - угорських сепаратистів

СБУ підозрює голову Берегівської районної ради Йосефа Шина і депутата райради Отто Ваша у співпраці з агресором і сепаратизмі.

Угорські підлабузники встановили стели з неоімперськими написами. Фото: lvivnews.com.ua.Співробітники СБУ провели обшуки в активістів угорської громади Закарпаття та затримали голову Берегівської районної ради Йосефа Шина і депутата райради Отто ВАША, повідомляють Патріоти України з посиланням на C14 news.

СБУ підозрює активістів у співпраці з агресором і сепаратизмі.
Раніше Берегівська райрада направила звернення на ім'я Президента з вимогою переходу на «договірні відносини» з центральною владою.
Також від імені громади були встановлені вказівні стели на угорській мові на в'їзді в Берегівський та Виноградівський райони.
На стелах угорською написано «Виноградівський район. Угорці вітають вас» і «Берегівський район. Край угорської мови».

"Українці не усвідомлюють загрозу": Нардеп-"слуга" виступив за воєнну цензуру у соцмережах

субота, 20 квітень 2024, 14:30

В Україні потрібно запроваджувати воєнну цензуру. Йдеться про обмеження додатку Телеграм та платформи Тік-Ток. Таку думку висловив народний депутат від "Слуги народу" і голова парламентського комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Мик...

"Не може бути такою ж, як в Ізраїлі": Макрон зробив заяву про ППО в Україні

субота, 20 квітень 2024, 14:06

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що в Україні неможливо побудувати систему протиповітряної оборони, яка буде подібною тій, що функціонує в Ізраїлі, і відповідатиме вимогам країни. Про це він сказав на пресконференції за підсумками саміту ЄС у...