Найгірший сценарій не спрацював, але боротьба точитиметься у жовтні: Ар'єв повідомив про результати засідання у ПАРЄ

За словами нардепа, негатив полягає у тому, що регламентний комітет пропонує проголосувати за ускладнення процедури запровадження санкцій, щоб зробити крок назустріч шантажистам - проросійському лобі в Асамблеї.

Володимир Ар'єв. Фото:Українське радіо

У ПАРЄ попередньо схвалили суперечливе рішення щодо можливого відновлення прав російської делегації в Асамблеї, включаючи участь у голосуваннях, водночас найгірший сценарій поки не спрацював. Про це заявив віце-президент ПАРЄ, народний депутат України Володимир Ар’єв за результатами засідання регламентного комітету ПАРЄ у четвер у Парижі, повідомляють Патріоти України.

"Позитив: поки не спрацював найгірший сценарій, коли Асамблея повністю скасовує можливість запровадження санкцій проти делегацій країн, які грубо порушили принципи демократії, верховенства права і прав людини", - зазначив народний депутат, коментуючи доповідь комітету.

Водночас, за його словами, негатив полягає у тому, що регламентний комітет пропонує проголосувати за ускладнення процедури запровадження санкцій, щоб зробити крок назустріч шантажистам (проросійському лобі в ПАРЄ).

Як також заявив Ар’єв, основна боротьба за поправки і за ухвалення зваженого рішення ПАРЄ точитиметься на засіданні Асамблеї 9 жовтня.

Як відомо, зазначене питання порушено в ПАРЄ у зв'язку із обмеженням прав російської делегації, що триває з 2014 року після початку агресії Росії проти України. Відтоді РФ припинила сплачувати внески до бюджету Ради Європи. Нині у Раді Європи та у ПАРЄ діє проросійське лобі, яке намагається відновити повноваження російської делегації.

Джерело: Укрінформ

Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

четвер, 25 квітень 2024, 20:29

У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 19:27

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...