"Настане день, коли пілоти вертольота з Путіним не побачать куди сідати", - російський журналіст

​США можуть відповісти на атаки російських хакерів, внісши перешкоди в підконтрольну їм систему GPS.

В.Путін. Фото: ТСН.

Загрози високопоставлених американських політиків про те, що США жорстоко дадуть відповідь на атаки російських хакерів, можуть просто і надійно реалізуватися завдяки втручанню в роботу глобальної навігаційної системи позиціонування (Global Positioning System, GPS). Таку думку висловив російський журналіст і політичний оглядач Сергій Пархоменко в Facebook, передають Патріоти України.

«Зрозуміло, що управління супутниковим угрупованням GPS тримають в руках саме американці. І цією своєю перевагою вони скористалися вперше ще 25 років тому - під час «Бурі в пустелі», - розповів він.

Журналіст нагадав, що іракська армія відчувала великі проблеми в зв'язку з тим, що сигнал GPS то ставав недоступним, то спотворювався так, що координати зсувалися на кілька сотень метрів.

«Американські військові знали алгоритм зсуву і могли автоматично робити поправки, а іракські - їздили, плавали, літали і стріляли систематично не туди... Легко собі уявити, що буде, коли сигнал стане так гуляти навколо Кремля і одного разу з'ясується, що пілоти вертольота з президентом Володимиром Путіним не бачать, куди їм сідати», - зазначив Пархоменко.

Він додав, що російська навігаційна система ГЛОНАСС так і не стала працездатною заміною GPS «из-за тысячи коррупционно-распи ... дяйских причин».

«Так що не виключено, що метання сигналу від Кремля до Внуково (цієї осені користувачі смартфонів і GPS-навігаторів скаржаться, що в районі Червоної площі гаджети помилково визначають місцевість як аеропорт Внуково) - це не просто параноїдальні ігри ФСТ, а сліди якихось натужних космічних війн, які вже почалися», - підсумував журналіст.

"Вікно можливостей окупанти проґавили": Гетьман оцінив сили росіян на фронті в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 6:30

Російські окупаційні війська проґавили "вікно можливостей", яке в них з'явилося на початку року через затримки в постачанні американської військової допомоги Україні. Таку думку висловив в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий аналітик, ветеран російсько...

"Вітання" з Великоднем від "високодуховних": Російські загарбники вдарили по кафедральному собору УПЦ в Нікополі

понеділок, 6 травень 2024, 2:35

У Нікополі Дніпропетровської області внаслідок російського обстрілу зазнав пошкоджень Преображенський кафедральний собор УПЦ. . У повідомленні інформресурсів УПЦ зазначається, що Преображенський кафедральний собор міста Нікополя зазнав пошкоджень внас...