Наступними звинуватять "бандерівців"?: У Росії запевнили, що "Новачок" розробили у США

Росіяни вирішили, що якщо американці нібито занесли речовину у свою базу даних, значить, вони мали займатися її виготовленням.

На місці отруєння Сергія Скрипаля. Фото: ВВС.

Розробка газу "Новачок" відбувалася у США, що нібито можуть підтвердити документи, які на сьогодні існують. Про це заявив начальник лабораторії хіміко-аналітичного контролю наукового центру Міноборони Росії Ігор Рибальченко, повідомляють Патріоти України із посиланням на "РИА Новости".

"Ще в 1998 році, переглядаючи чергову версію спектральної бібліотеки, яка випускається національним бюро стандартів Сполучених Штатів, і ця бібліотека містить спектральні дані у близько 300 тисяч з'єднань і постійно поповнюється, ми виявили там речовину, яка нас зацікавила, оскільки це була фосфорорганічна речовина. І ми розуміли, що вона повинна володіти сильною смертельною дією. Зараз з'ясовується, що, судячи з назви цієї речовини, це був якраз той самий "Новачок", А234", – розповів Рибальченко.

Він зазначив, що ця речовина була внесена в американську базу даних працівником центру хімічних досліджень і розробок армії США. Документ з бази, що нібито підтверджує це, був представлений у телестудії.

"Найцікавіша подробиці в цій історії: в наступних версіях бази даних – вони зазвичай тільки розширюються, весь час поповнюються, дедалі більше і більше речовин – ми цього запису не виявили", – сказав Рибальченко.

"Небезпечні слова": Кремль налякали заяви Макрона і Кемерона про війська в Україні та удари по РФ

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:30

Прессекретар російського правителя Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі стурбовані та вважають "небезпечними" і такими, що "нагнітають напруженість" останні заяви президента Франції та очільника МЗС Великої Британії щодо можливої присутн...

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...