НАТО має зробити ще більше для стримування Росії - міністр оборони США Ештон Картер

Як приклад злагоджених дій союзників він навів навчання НАТО в трьох балтійських державах та Польщі.

Ештон Картер. Фото:www.rbc.ua

НАТО має зробити ще більше для стримування Росії. Про це заявив міністр оборони США Ештон Картер, передають Патріоти України з посиланням на fakty.ictv.ua.

"Говорячи про східний фланг НАТО, ми також обговорюємо, що альянс може зробити для стримування російської агресії, оскільки в цьому плані НАТО має робити більше", - сказав він, виступаючи в середу в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

За словами глави Пентагону, "як нам усім відомо, після того, як Росія незаконно анексувала Крим, НАТО ініціювала низку кроків як відповідь". "Здійснюючи ці перші кроки, ми могли б робити більше, як союз", - сказав Картер.

Як наголосив Картер, "ми (союзники з НАТО") погодилися з тим, що НАТО буде стримувати, і, якщо необхідно, уразить будь-якого агресора". Як приклад злагоджених дій союзників він навів навчання НАТО в трьох балтійських державах та Польщі, в які, за його словами, ключовий внесок зробили не тільки США, але й Німеччина та Великобританія. "Я сподіваюся, ми будемо не єдині", - сказав Картер.

Стріляли кілька разів: На прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоєно замах. Той у важкому стані

середа, 15 травень 2024, 17:29

Прем'єр-міністра Фіцо поранили в місті Гандлова після засідання уряду. Про це повідомило видання Denník N у середу, 15 травня. Вказано, що кілька пострілів пролунало перед місцевим Палацом культури, коли Фіцо вийшов до народу. . "За словами свідків, я...

ЗСУ частково витіснили окупантів з Вовчанська на Харківщині, - зведення Генштабу

середа, 15 травень 2024, 17:23

У середу, 15 травня, станом на 13.30 Сили оборони України відбили наступальні дії російських окупантів в районі Вовчанська на Харківщині та частково витіснили ворожі сили із населеного пункту. Про це повідомили у зведенні Генштабу ЗСУ. У повідомленні у...