Навіть шибеницю привезли: На Банковій почалися сутички між активістами "Автомайдану" і силовиками, палають шини (фото, відео)

Однак у Нацгвардії факт сутичок заперечують.

Ілюстрація: ЖЖ

Під Адміністрацією президента України (АПУ) в Києві відбуваються зіткнення між активістами "Автомайдану" і силовиками, горять шини, повідомляють Патріоти України.

На вулиці кілька сотень правоохоронців. Активісти запалили шини посеред вулиці - їх намагалися загасити (але не вийшло) - через це чимало людей і сама вулиця вкрита білим порошком. Також на одному з автомобілів привезли шибеницю.

"АвтоМайдани України знову разом! Вимагаємо зустрічі з президентом і виконання наших вимог! Досить терпіти сепаратистів при владі, занадто багато помилок було зроблено за останній час!", - ідеться на сторінці Автомайдану у Facebook.

Оновлення:

Підрозділи Національної гвардії України здійснюють охорону порядку на акції "Автомайдану" під Адміністрацією президента, сутичок не зафіксовано. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила прес-секретар Нацгвардії Світлана Павловська.

"Ми знаємо, що туди прийшли люди, щоб висловити свою думку. Настрій схоже на "автомайданівський". Сьогодні підрозділи Нацполиции України разом з військовослужбовцями Нацгвардії, їх там кілька сотень, і вони здійснюють охорону громадського порядку з метою, щоб люди могли висловлювати думки, але щоб їх дії не виходили за рамки права", - сказала Павловська.

За її словами, сутичок не було, кількість протестуючих уточнюється. "Незважаючи на такі дещо брутальні способи вираження своєї думки, зараз все під контролем... Головне – щоб цей спектакль залишався виставою і не потрібно було застосовувати силу", - зазначила Павловська.

Нагадаємо, сьогодні Святошинський районний суд Києва виправдав суддю Києво-Святошинського райсуду Київської області Владислава Лисенка у справі про винесення завідомо незаконного рішення про позбавлення прав активіста Автомайдану.

Опубликовано Irina Lisovaya 8 апреля 2016 г.
Опубликовано Irina Lisovaya 8 апреля 2016 г.

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...

"П*рдіти в Стромовці": Фіцо знецінив словаків, які зібрали €4 млн на боєприпаси для ЗСУ

понеділок, 29 квітень 2024, 20:42

Прем'єр Словаччини Роберт Фіцо спробував знецінити ініціативу словаків, які зібрали чотири мільйони євро на боєприпаси для України. Про це повідомляє Noviny Plus, передають Патріоти України. Фіцо заявив, що зібрані мільйони нібито не змінять підсумково...