"Не все любят ковырять в берлоге винтовкой, когда там не спит медведь": Про те, чому Захід не вводить персональні санкції проти Путіна

Ніхто не може з впевненістю гарантувати, що у лідера РФ все гаразд з психічним здоров'ям, а він тим часом очолює державу, яка володіє ядерною зброєю.

Ілюстрація:www.ural56.ru

Країни-члени ООН, які можуть ввести санкції у відношенні Росії, вже зробили це. Сьогодні мова може йти тільки про посилення вже існуючих санкцій. Таку думку в коментарі Обозревателю висловив російський журналіст, головний редактор "Щоденного журналу", один із співзасновників Об'єднаного громадянського фронту, один з лідерів руху "Солідарність" Олександр Риклін, передають Патріоти України.

Говорячи про заяву глави європейської дипломатії Федеріки Могеріні про те, що країни-члени ООН повинні приєднатися до санкцій проти Росії, опозиціонер зауважив: "Я думаю, що список країн, санкції яких для Росії можуть бути істотними, вже фактично вичерпаний. Я не дуже уявляю собі, про які ще країни мова". "Мені здається, це мало б чисто моральне значення - приєднання ООН до санкцій, але в сенсі ефективності, по-моєму, нічого б не додало", - переконаний Риклін.

Відповідаючи на питання видання, чи залишилися країни, санкції яких були б по-справжньому відчутними для економіки Росії, але які поки не ввели їх, Риклін заявив: в числі країн, що не приєдналися до санкцій, немає країн, які володіють достатнім економічним потенціалом.

"Та ж Монголія могла б ввести санкції проти Росії, але, при всій повазі, ця країна не має в своєму розпорядженні достатнього економічного потенціалу для того, щоб її санкції мали істотний вплив на російську економіку", - сказав він.

Сайт також запитав, чому Захід досі не застосував персональних санкцій проти президента Росії Володимира Путіна. Відповідаючи на це питання, Риклін припустив, що західні країни побоюються таких санкцій, оскільки усвідомлюють, що РФ володіє ядерною зброєю.

"Якщо я правильно пам'ятаю, деякі європейські парламентарії завели розмову про санкції проти Путіна в контексті" списку Савченко ". Я вважаю, що це, в загальному, важливий і ефективний хід - санкції спрямовані проти лідера російської держави, тому що сьогодні в Росії править такий режим, де саме лідер відповідає за все і ініціює подібного роду історії.

Але не всі люблять колупати в барлозі гвинтівкою, коли там не спить ведмідь. А ведмідь вже не спить. Звичайно, вони його побоюються. Ядерна зброя все-таки. за останні кілька років ця людина проявила себе різнобічно в плані психічного стану. Бог його знає. Зайвий раз не хочеться його сильно засмучувати", - пояснив опозиціонер.

"Намагаємося робити те, що треба": Комбриг назвав цілі росіян на Бахмутському напрямку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:30

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр", полковник ЗСУ Павло Паліса розповів в інтерв'ю "Суспільному", що на околицях Бахмута противник намагається наростити зусилля в смузі оборони бригади й також по сусідах - з метою прорвати оборон...

"Влаштували бавовну": ГУР знищило у Москві гелікоптер Ка-32, який належав Міноборони Росії

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:17

Воїни ГУР знищили російський вертоліт Ка-32 на аеродромі "Остаф'єво" в Москві. Окупанти використовували його для забезпечення логістичних потреб та евакуаційних операцій своєї армії. Про це повідомили джерела OBOZ.UA. Відомо, що багатоцільовий гвинтокр...