Непроста роль: Стало відомо, кого Київ відправить налагоджувати мости з Вашингтоном

Борис Ложкін, очевидно, представить команді Трампа пакет ініціатив щодо співпраці України і США.

Борис Ложкін. Фото:РИА Новости Украина

Українська сторона відрядить на переговори з новою адміністрацією США екс-главу Адміністрації президента України Бориса Ложкіна. Про це пише в своїй статті для ZN.UA журналіст Сергій Рахманін, інформують Патріоти України.

За його інформацією, Ложкін, очевидно, представить команді Трампа пакет ініціатив щодо співпраці.

"За нашими відомостями, налагодити мости з Білим домом в Штати відряджають Бориса Ложкіна. Треба думати, з пакетом ініціатив (в тому числі комерційних)", - пише автор.

Рахманін вважає, що у Києва є шанс зацікавити США в тісній співпраці.

"Трамп - комерсант, і можна спробувати зацікавити його як комерсанта. Сумно, якщо українська влада зробить спробу зацікавити особисто Трампа (що, на жаль, цілком можливо). Необхідно, щоб Трамп зрозумів, чим для США цікава, корисна і вигідна держава Україна. Альтруїстом він точно не буде", - констатує він.

Журналіст упевнений, що вибудувати відносини з Вашингтоном буде непросто, тому що українська проблематика не входить до порядку денного нової адміністрації.

"Вибачте за нетактовність, але не впевнений, що всі в команді Трампа можуть назвати столицю України. Українська проблематика точно не знаходиться в списку пріоритетних напрямків нової американської адміністрації. З урахуванням специфіки особистості (націленість Трампа на внутрішню політику, кастовість прийняття рішень, схильність ігнорувати позицію міжнародних партнерів) змусити президента США всерйоз цікавитися і перейматися українськими проблемами буде особливо важко", - пояснив він.

Крім того Рахманін вказав на те, що в оточенні Трампа досить осіб, орієнтованих на співпрацю з Росією, а нинішню українську владу він сприймає як неспроможний проект ненависних йому демократів.

"Українська влада для нього - режим, який грав на стороні його супротивника. Манафорт нікуди від Трампа не подівся, він не входить в найближче коло, але як і раніше впливовий", - підсумовує автор.

Байден з підписом обіцяє не тягнути: Сенат США підтримав проголосований палатою Представників законопроект Джонсона про допомогу Україні

середа, 24 квітень 2024, 5:48

Вночі 24 квітня (за Києвом) Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню, де на підтримку України передбачено понад 60 млрд доларів. . Як стало відомо з трансляції засідання, законодавці схвалили цей пакет переважною більшістю голосів. ...

Ще царський пароплав відігравав неабияку роль у підтримці боєздатност ЧФ: Знищення "Комуни" може завдати найбільшої шкоди флоту РФ - Forbes

середа, 24 квітень 2024, 4:42

Це був найстаріший діючий військовий корабель у світі, що виконує завдання на передовій лінії. Як пише Forbes, поки незрозуміло, наскільки серйозні пошкодження, але навіть помірна шкода може вивести судно з ладу на місяці або роки. "Це особливо поганий...