Невже дочекаємось? Єврокомісар сказав, коли Україна та Грузія отримають безвізовий режим

Дехто з політиків впевнений, що це станеться в жовтні або листопаді 2016 року, і громадяни України та Грузії зможуть їздити до країн шенгенської зони без віз уже взимку.

Йоганнес Ганн. Фото: report.az.

Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Йоганнес Ган вважає, що цього року в Європарламенті і серед країн-членів ЄС буде ухвалене рішення про лібералізацію візового режиму для України та Грузії. Про це він заявив у суботу Радіо Свобода на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у Братиславі, передають Патріоти України.

"Серед країн-членів існує очікування того, що обидві країни мають отримати це (візову лібералізацію – ред.)", – сказав Ган. Європейський парламент і Європейська рада мають дати "зелене світло" в цій справі.

Джерела Радіо Свобода в ЄС переконані, що це станеться в жовтні або листопаді 2016 року, і громадяни України та Грузії зможуть їздити до країн шенгенської зони без віз уже взимку. Влітку Німеччина заблокувала рішення про надання лібералізації візового режиму Грузії. За повідомленнями, Берлін побоювався сплеску злочинів, скоєних грузинами в Німеччині. Ган вважає, що створення наприкінці осені механізму припинення видачі віз із боку ЄС у разі виникнення проблем "має усунути всі суперечливі питання".

ЗСУ збили російський Су-25 - Генштаб

понеділок, 13 травень 2024, 21:55

На фронті протягом останньої доби зафіксували близько 140 бойових зіткнень. Збройні сили України збили російський літак Су-25, передають Патріоти України. Як зазначається у повідомленні на сторінці Генерального штабу ЗСУ у Facebook, окупанти завдали ші...

"Ні з ким не можна так розмовляти": Лавров заявив, що Росія готова воювати з Заходом

понеділок, 13 травень 2024, 21:44

Якщо Захід хоче воювати за Україну на полі бою, Росія готова до цього. Про це заявив очільник російського МЗС Сергій Лавров, передають Патріоти України з посиланням на «Риа Новости». «Це їхнє право якщо вони хочуть, щоб це було на полі бою, то це буде ...