Нікому не потрібні: У Держдумі "закрили" питання щодо російського громадянства для мешканців ОРДЛО

Жителям окупованих територій Донбасу чекати на спрощений порядок надання громадянства РФ не варто.

Держдума РФ. Ілюстрація:rusimperia.info

Комітет Державної думи з конституційного законодавства рекомендував відхилити законопроект, який спрощує надання російського громадянства жителям фейкових республік на сході України. Про це 9 червня заявив глава Комітету Володимир Плігін, передають Патріоти України з посиланням на російське агентство Интерфакс.

За його словами, в РФ вже діють механізми, які вирішують проблеми надання громадянства.

"В даний час в'їхало на територію РФ і не виїхало, тобто, фактично, постійно проживають на території РФ 1 мільйон 11 тисяч осіб, які проживали на території південного сходу України", - сказав Плігін.

"Приблизно 150 тисяч (осіб) беруть участь в програмі переселення співвітчизників. Інші звернулися поза цією програмою за отриманням громадянства", - додав він.

Відзначається, що раніше депутат від КПРФ Вадим Соловйов вніс на розгляд Держдуми законопроект, згідно з яким жителі сходу України нібито є громадянами Росії "за народженням". Соловйов запропонував надавати жителям непідконтрольних районів Луганської та Донецької областей російське громадянство в спрощеному порядку.

Хіти тижня. КонцеГенштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 5 травня

неділя, 5 травень 2024, 8:21

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 05.05.24 орієнтовно склали:

Ситуація на Донбасі: Окупанти захопили Котлярівку та та просунувся біля кількох населених пунктів - DeepState (мара)

неділя, 5 травень 2024, 8:05

Російські війська на сходіокупували Котлярівку та вийшли на адміністративні межі Очеретиного. Зафіксовано просування біля інших населених пунктів. Про це у ніч проти неділі, 5 травня, повідомляє DeepState. . Зазначається, що окупанти просунулися біля...