Ніж у спину: НАТО підтримало український варіант розміщення миротворців на Донбасі

21 вересня президент Петро Порошенко після зустрічі з американським колегою Дональдом Трампом заявив, що США також повністю підтримали саме український варіант введення миротворців.
Йєнс Столтенберг. Фото: 112 Україна.

Північноатлантичний альянс підтримує український варіант розміщення миротворців ООН на Донбасі. Про це заявив генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг після зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, передають Патріоти України із посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Я вітаю пропозицію щодо відправлення миротворців Організації Об'єднаних Націй до України, підтриману Україною. Також російська пропозиція є "на столі", – сказав він журналістам.

  • 5 вересня - за підсумками зустрічі американського дипломата Курта Волкера з помічником російського президента Владиславом Сурковим - Володимир Путін підтримав ідею з розміщенням миротворців у зоні російсько-українського військового конфлікту на Донбасі. Однак він наполягає, що миротворчий контингент має бути розміщено лише на лінії розмежування.
  • Україна виступила проти такого сценарію. Як заявила перший заступник очільника Верховної Ради Ірина Геращенко, миротворців має бути розміщено на усій окупованій території Донбасу, а не лише на лінії розмежування.
  • 11 вересня стало відомо, що Путін погодився розмістити миротворців на всьому Донбасі.
  • 20 вересня під час свого виступу на Радбезі ООН президент Порошенко закликав розгорнути на Донбасі миротворчу місію.
  • 21 вересня президент Петро Порошенко після зустрічі з американським колегою Дональдом Трампом заявив, що США повністю підтримали саме український варіант введення миротворців на Донбас.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...