Ніж у спину: Проросійське лоббі не отримає фінансування та керівних посад у ПАРЄ

Так звану групу "Вільних демократів" у ПАРЄ вважають "проросійською та проазербайджанською", оскільки до неї входять депутати, що симпатизують Москві та Баку.

Зал засідань ПАРЄ. Ілюстрація:уніан

Проросійська група в ПАРЄ під назвою "Вільні демократи" наступного року не матиме керівних посад у асамблеї та не може претендувати на алокацію фінансування. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив депутат Владислав Голуб, передають Патріоти України.

"Щойно на засіданні Регламентного Комітету ПАРЄ проголосовано рішення, що нещодавно створена нова група Вільних Демократів/Free Democrats (з великою підозрою "руками" країни-агресора) може набути своїх повноважень з 4 вересня 2017 року, а не з 30 червня 2017 року, як хотіли вони.

А це означає, що в наступному році ця група не може претендувати на керівні посади в ПАРЄ та на алокацію фінансування, а тільки з 2019 року", - повідомив Владислав Голуб.

Крім того, комітет звернувся до Бюро ПАРЄ про перегляд свого рішення щодо погодження створення групи після того, як отримав свідчення про підроблені підписи.

"Після того, як мій колега Сергій Кіраль від імені групи Європейських Консерваторів надав докази про підроблення підписів 6 членів щойно створеної групи (і чому я не здивований, що там де є рука країни-агресора РФ, там завжди фальсифікації), Комітет звернувся до Бюро ПАРЄ про перегляд свого рішення про погодження створення групи", - повідомив Голуб.

"Вільних демократів" у ПАРЄ вважають "проросійською та проазербайджанською" групою, оскільки до неї входять депутати, що симпатизують Москві та Баку.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...