Нове загострення на Донбасі: У штабі АТО повідомили подробиці

За минулу добу зафіксовано 17 випадків порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Сили АТО 10 разів відкривали вогонь у відповідь.

В зоні АТО загострення. Фото: ednist.info.В зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі спостерігається нове загострення. З вечора 17 липня бойовики незаконних збройних формувань збільшили кількість обстрілів позицій українських військових в Донецькій області. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО, передають Патріоти України.

В результаті збройної агресії бойовиків був поранений один український військовий і один травмований.

"Починаючи з 19 і майже до 23 години, з декількох напрямків, ворог з мінометів калібру 120 та 82 міліметри, гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї бив по наших опорних пунктах у районі Авдіївки", - сказано в повідомленні.

Також противник здійснював мінометні и гранатометні обстріли недалеко від Пісків, зі стрілецької зброї бив по шахті Бутівка.

"На Луганському напрямку тричі під вогонь великокаліберних кулеметів противника потрапили українські позиції у Новозванівці, двічі у Новоолександрівці. Також, близько 23 години, злочинці вели вогонь зі стрілецької зброї по Станиці Луганській", - повідомляють військові.

Позиції сил АТО на маріупольському напрямку майже опівночі потрапили під обстріл з мінометів 120 мм, з гранатометів обстріляні позиції в Лебединському.

Всього за минулу добу зафіксовано 17 випадків порушення режиму припинення вогню з боку бойовиків. Сили АТО 10 разів відкривали вогонь у відповідь.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...