Нові "герої" на черзі: Журналісти "Панамських документів" анонсують нові розслідування по Україні

У кожній з країн, стосовно яких є інформація у вказаних документах, чиновники попалися на офшорах.

Ілюстрація:ua.112.ua

Журналісти, які вивчали "панамські документи", анонсують нові розслідування, в тому числі і по Україні. Про це пише видання Медуза, зазначають Патріоти України.

"Будуть ще важливі частини нашого розслідування як щодо Росії, так і про наших сусідів: вражаючі документи є, наприклад, по Україні та Азербайджану", - сказав в інтерв'ю виданню один із учасників розслідування, російський журналіст Роман Анін.

За його словами, на сьогоднішній день опубліковано далеко не всі "панамські документи". "Просто папір і навіть онлайн — не гумові. Всі відразу помістити не виходить", - сказав Анін.

"Росія і російські чиновники - єдині, хто кричить про заплановану атаку, забуваючи, що розслідування стосується й інших країн, в числі яких і недруги, і друзі Росії, і ті, з ким Росія воювала, і ті, з ким намагається дружити: Великобританія, Ісландія, Китай, Бразилія, Австралія та Україна.

Простежується якийсь конспірологічний принцип? Ні. Принцип другий: в кожній з цих країн чиновники попалися на офшорах. І тільки в Росії у цьому бачать політику." - розповів журналіст.

Журналіст OCCRP Дмитро Великовський також повідомив про "продовження" викривань.

"У нашої роботи, ймовірно, буде якесь продовження. База, з якою ми працювали - величезна. Ми продовжимо її вивчати, і, в міру виявлення історій, що становлять суспільний інтерес, продовжимо публікувати їх", - заявив він.

"Зрозуміло, в нашому розслідуванні мова йде не про вбивства. Тут мова про комерційні злочини. Але мені здається, громадянам країни важливо знати, як і на чому заробляють ті, в чиїх руках влада. Я не знаю, хто та людина, з якого все почалося, хто передав документи Süddeutsche Zeitung. Але сумнівів у тому, що ця історія має величезне суспільне значення, у мене немає." - розповіла ще одна журналістка, яка брала участь в розслідуванні Олеся Шмагун.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...