Нові санкції проти Росії: група депутатів Європарламенту ініціювали утворити "Список Савченко"

Депутати Європарламенту демонструють солідарність з Надією Савченко і негативне ставлення до російської влади, яка принижує і піддає тортурам Надію.

Федеріка Могеріні. Фото:www.bbc.com

Ряд депутатів Європарламенту вирішили звернутися до верховного представника Євросоюзу з зовнішньої політики і безпеки Федеріки Могеріні з проханням ініціювати створення так званого "списку Савченко" за аналогією зі "списком Магнітського". Про це в інтерв'ю DW повідомив євродепутат Петрас Ауштревічус, передають Патріоти України.

"В Європарламенті неодноразово піднімалося питання створення "списку Надії Савченко". Я думаю, ми дійшли до тієї межі, коли повинні щось зробити. Я буду говорити з моїми колегами. Принаймні, ми знову направимо лист верховній представниці Євросоюзу з зовнішньої політики і безпеки Федеріці Могеріні, в якому попросимо ініціювати "список Савченко". Це може відбутися вже завтра", - розповів політик.

Він також зазначив, що депутати Європарламенту "демонструють солідарність з Надією Савченко і негативне ставлення до російської влади, яка принижує і піддає тортурам Надію". Крім того, Ауштревічус запросив приєднатися до петиції й інших членів ЄП.

Як відомо, закон Магнітського - це список російських чиновників, причетних до смерті юриста Сергія Магнітського, на яких в США накладені санкції.

Нагадаємо, 3 березня суддя переніс засідання суду над Надією Савченко на 9 березня. Після засідання льотчиця і народний депутат України оголосила про початок сухого голодування.

Російські військовослужбовці показово увійшли на авіабазу США в Нігері, котрі вояки Пентагона вимушені залишити за вимогою місцевої хунти - Reuters

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:14

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства. За його слова...

"Може бути пауза, але на цьому наступ росіян закінчиться": Експерт сказав, що потрібно, аби зупинити ворога

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:05

Російські окупанти зараз атакують не лише в напрямку Часового Яру Донецької області. Ворог намагається діяти на кількох напрямках одночасно, заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти України. "В принципі росіяни будуть намагатися мак...